Ny publikation visar fördelarna med testplattformen GA-map vid typ 2-diabetes
Hem NYHETERE-HÄLSA Vilka är fördelarna med testplattformen GA-map vid typ 2-diabetes?

Vilka är fördelarna med testplattformen GA-map vid typ 2-diabetes?

Publicerat av: Redaktionen

Mikrobiom DX-bolaget Genetic Analysis AS (”GA” eller ”Bolaget”) meddelar att en vetenskaplig artikel nyligen har publicerats i den medicinska tidskriften BMC Endocrine Disorders, som visar lovande resultat av att använda mikrobiota som ett verktyg för riskprediktion av diabetessjukdom i ett tidigt skede.

 Artikeln med titeln ”EXPLORING THE GUT MICROBIOTA IN PATIENTS WITH PRE-DIABETES AND TREATMENT NAÏVE DIABETES TYPE 2 – A PILOT STUDY”, skriven av forskare vid GA, visar styrkan i GA:s forskningsportfölj och understryker potentialen för att utvidga användningen av GA-map testplattform till sjukdomsområdet typ 2-diabetes.

VD Ronny Hermansen kommenterar:

”Vi är mycket glada över att kunna meddela att vår studie ”Exploring the gut microbiota in patients with pre-diabetes and treatment naïve diabetes type 2 – a pilot study” har accepterats för publicering i BMC Endocrine Disorders. Diabetes drabbar 11,3% og 6,2% av befolkningen i USA och EU och det är av största vikt att dessa patienter får diagnostiska verktyg som kan förutsäga sannolikheten för ett diabetesförlopp. Artikelns godkännande understryker ytterligare styrkan i GA:s forskningsverksamhet inom mikrobiomområdet och utökar potentiellt områdena för mikrobiotatestning.”

Publikationen sammanfattar de lovande resultaten för användningen av mikrobiota som ett verktyg för att förutsäga risken för att utveckla en diabetessjukdom i ett tidigt skede. Den nya publikationen, skriven av forskare vid GA, dokumenterar styrkan i GA:s forskningsportföljen och utökar användningen av testplattformen GA-map till sjukdomsområdet typ 2-diabetes.

Ny publikation visar fördelarna med testplattformen GA-map vid typ 2-diabetesEnligt WHO har cirka 96 miljoner människor i åldern 18 år eller äldre prediabetes enbart i USA (38,0% av den vuxna amerikanska befolkningen). I Europa lider omkring 40 miljoner människor i åldern 18 år och uppåt av prediabetes. Att ta itu med prediabetes innan den utvecklas till typ 2-diabetes är därför mycket fördelaktigt för både patienter och hälsoekonomi, vilket understryker behovet och vikten av exakta och validerade mikrobiomdiagnostikverktyg som GA-map.

Källa: www.diabeteswellness.se

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>