Nu finns PIFFLs 100:e box live i Nacka kommun
Hem APP Nacka kommun: Nu finns PIFFLs 100:e box live

Nacka kommun: Nu finns PIFFLs 100:e box live

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan gäster och invånare som kommer till Nacka kommun hitta en PIFFL box vid centrala parken i Orminge.

Parken har rustats upp med nya grillar och klätterutrustning för att kunna fortsätta att erbjuda trevliga upplevelser för alla åldrar.

PIFFL blir ett komplement vid centrala parken i Orminge för att öka både rörelseglädje och gemenskapen.

PIFFL möjliggör ökad tillgång till rörelse

PIFFL är en tjänst för sport och fritid som ger tillgång till aktiviteter vid städers näridrottsplatser och aktivitetsytor. Genom PIFFLs app får man tillgång till rosa aktivitetsboxar fyllda med sporter, utomhusspel och träningsredskap. I appen finns även en aktivitetskarta med utmarkerade platser där man kan utöva aktiv fritid. Exempelvis kan man hitta sitt närmaste utegym eller se vart fotbolls- och basketplaner finns.

Bryter en stillasittande trend

“Det som lockade var enkelheten och utbudet av utrustningen. Du behöver inte äga bouleklot och tennisracket själv. Nacka kommun har relativt många spontanidrottsytor som skulle kunna nyttjas mer än vad de gör idag. Tänk om vi kan bryta den stillasittande trenden och locka människor till en mer aktiv fritid, ” säger Sara Junehag, Landskapsarkitekt, Nacka kommun.

Nu finns PIFFLs 100:e box live i Nacka kommunPIFFL finns snart på över 40 orter i Sverige.

– Vi är så glada över att Nacka kommun vill öka möjligheten till en aktiv fritid för sina invånare och besökare. För oss är det en självklarhet att man vid en park också borde ge tillgång till några fotbollar och kubb som människor runt platsen kan dela på, säger Dennis Axelsson, en av PIFFLs grundare.

Så här funkar det
  • Ladda ner PIFFL i App Store eller Google Play
  • Hitta boxen i appen, välj aktivitet och spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden är 10 kr per timme.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>