Ortoma presenterar banbrytande 2D-3D-teknik för knä- och höftleder vid den årliga ISTA-kongressen i New York
Hem TEKNIK Ortoma AB presenterar banbrytande 2D-3D-teknik för knä- och höftleder vid den årliga ISTA-kongressen i New York

Ortoma AB presenterar banbrytande 2D-3D-teknik för knä- och höftleder vid den årliga ISTA-kongressen i New York

Publicerat av: Redaktionen

Ortoma AB, pionjär inom området ortopedisk teknik, meddelade nyligen att två abstracts har antagits för presentation på den prestigefyllda kongressen International Society for Technology in Arthroplasty (ISTA) 27-30 september i New York.

Ortoma kommer att presentera utvärderingar av kliniskt material med hjälp av företagets teknologi för att konvertera 2D-röntgenbilder till 3D-modeller.

ISTA-kongressen är på temat ”Emerging Technologies in Arthroplasty: Innovation and Entrepreneurship”, där fokus ligger på att lyfta fram tekniska lösningar för aktuella kliniska problem inom artroplastik.

Ortoma kommer att delta genom att presentera sina abstracts, som fokuserar på företagets banbrytande teknologi för att använda sin unika AI-baserade mjukvaruplattform för att konvertera konventionella röntgenbilder till 3D-modeller och för att analysera postoperativa data.

Det första abstraktet, ”Clinical Evaluation of an AI-based 2D-to-3D Knee Bone Reconstruction for Patient-Specific Instrumentation in Total Knee Arthroplasty”, diskuterar en nyligen genomförd klinisk fallstudie utförd av Ortoma. Studien introducerar en ny 2D-till-3D-plattform som använder AI-algoritmer för att skapa 3D-modeller av patientens knäled baserat på två 2D-röntgenbilder. Presentationen kommer att belysa fördelarna med Ortomas revolutionerande lösning och avancerade teknologi för att skapa 3D-modeller av knän.

Det andra abstraktet som Ortoma kommer att presentera är ”Fully Automated AI-based Post-op CT Analysis in Total Hip Arthroplasty”. Presentationen kommer att belysa potentialen hos Ortomas AI-teknik för att analysera postoperativa CT-bilder.

  • ”Vi är glada att kunna presentera våra abstracts på ISTA-kongressen i New York. Efter att framgångsrikt ha introducerat vårt banbrytande koncept för AI-baserad omvandling av vanliga röntgenbilder till 3D-modeller för höftleder på andra konferenser, har vi nu vidareutvecklat vår teknik även för knäleder. Detta erkännande bekräftar vår styrka som innovatörer inom artroplastik och vårt engagemang för att förbättra patientvården.”, kommenterar VD Linus Byström.

Ortoma presenterar banbrytande 2D-3D-teknik för knä- och höftleder vid den årliga ISTA-kongressen i New YorkOrtoma kommer även också att hålla presentationer och visningar av sina produkter i New York under ISTA (27 – 30 september 2023). För att boka ett möte, vänligen kontakta Dave Sheppard (davesheppard@medworldadvisors.com; +1 978 684 2712) från MedWorld Advisors (www.medworldadvisors.com). Du kan också skicka en förfrågan Ortoma till info@ortoma.com.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>