Nytt probiotiskt koncept inom mental hälsa
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Nytt probiotiskt koncept inom mental hälsa

Nytt probiotiskt koncept inom mental hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Kognitiv funktion, humör, sömn och stress – områden inom mental hälsa som med stöd från helt ny klinisk forskning ligger till grund för Probi Sensia, ett nytt probiotiskt koncept som lanseras av Probi på Supply Side West i oktober 2023.

Kosttillskott inom mental hälsa är ett av de snabbast växande på den globala kosttillskottsmarknaden.

Under en femårsperiod (2017-2021) har vi sett en 30-procentig tillväxt i probiotiska lanseringar inom Brain-Mood Health, vilket visar på så kallad ”psychobiotics” som en snabbt växande trend2.

Inom akademisk forskning har sambandet mellan tarm och neurokognitiva funktioner varit av stort intresse under de senaste åren. Stress, ångest och depressionsliknande symtom var initialt primära forskningsområden, men idag bedrivs det mer och mer forskning på friska individer, eftersom fokus har flyttats till att hitta lösningar på de mer ”vardagliga” problem som många av oss brottas med såsom dålig sömnkvalitet, humörsvängningar och försämrad kognitiv funktion, så som minne och fokus.

ProbiSensia är ett nytt probiotiskt koncept från Probi baserat på klinisk- och vetenskapliga data som stödjer förbättrad kognition genom ökat inlärnings- och arbetsminne samt förbättrat humör och sömn. Dessa kognitiva funktioner är viktiga för att stärka människors allmänna mentala hälsa. Probi Sensia lanseras globalt och kan beroende på marknad kombineras med utvalda vitaminer, mineraler samt andra tillskott för att stärka ytterligare hälsopåståenden på en lokal marknad. Konceptet är idealisk för kosttillskottsformat som kapslar, stickförpackningar samt funktionella livsmedel som drycker och pulverprodukt.

Probi Sensia är baserad på den väldokumenterade probiotiska stammen Lactiplantibacillus plantarum HEAL9. Tre kliniska studier och totalt fem vetenskapliga artiklar har upprepade gånger visat att intag av HEAL9 påverkar den så kallade ”gut-brain axis” på ett positivt sätt. De kliniska resultaten inkluderar minskat kortisol och stressrelaterad inflammation hos kroniskt stressade men i övrigt friska studenter, samt minskande symtom på depression och ångest. I den senaste publikationen utvärderades friska individer med måttlig stress. Förbättrat minne och kognitiv funktion, förbättrad sömnkvalitet och minskad daglig dysfunktion, samt förbättrat humör hittades efter intag av HEAL9-stammen.

Nytt probiotiskt koncept inom mental hälsa”Vi är stolta över att lansera vårt nya koncept Probi Sensia, baserat på en stark kliniskt bevisad effekt, som både optimerar och upprätthåller viktiga kognitiva funktioner såsom minne samt humör, sömn och stress. Med Probi Sensia erbjuder vi nu en bred lösning för att hjälpa våra kunder att möta olika konsumentbehov ur ett hälsorelaterat perspektiv med en bred användning med allt från kosttillskott till funktionella livsmedel och drycker. Vi ser fram emot att träffas på Supply Side West i Las Vegas, USA, för att visa fördelarna med vår senaste innovation, säger Anita Johansen, VD för Probi”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>