Nu väntar arbetslivet för nya sjuksköterskor och lärare
Hem HÄLSA Nya färdigutbildade sjuksköterskor och lärare kommer in i arbetslivet

Nya färdigutbildade sjuksköterskor och lärare kommer in i arbetslivet

Publicerat av: Redaktionen

Idag firades avslutningshögtid på Högskolan Väst för färdigutbildade sjuksköterskor och lärare.

Det var högtidligt och stämningsfullt med tal och musik.

Nu väntar arbetslivet.

85 sjuksköterskestudenter och 85 lärarstudenter (förskollärare och ämneslärare åk 7-9 samt ämneslärare för gymnasiet) har nu avslutat sin utbildning och firade detta tidigare idag. Högtiden inramades av tal av t f rektor, prefekter, studentkåren, studenter samt musik. Genom den här högtiden vill Högskolan Väst tacka för den här tiden och önska alla de avslutande studenterna lycka till i framtiden och varmt välkomna tillbaka.

Eftertraktade på arbetsmarknaden

Att lärare och sjuksköterskor är eftertraktade på arbetsmarknaden råder det ingen tvekan om. De flesta av de som nu slutar går sannolikt ut direkt i arbete. Ansvariga för dessa utbildningar på högskolan deltog på högtiden och höll varsina tal. Talade gjorde även Jan Theliander, tf rektor på högskolan:

Nu väntar arbetslivet för nya sjuksköterskor och lärare– Jag vill uppmana er att använda ert kunnande för att utveckla er professionella kunskap och fortsätta ert livslånga lärande. Jag hoppas ni själva kan ta initiativ och driva utveckling på de arbetsplatser där ni hamnar. Ni är alltid välkomna tillbaka och ni är våra framtida samarbetspartners. Jag hoppas också tiden här hos oss varit lustfylld. Stort grattis till examen och lycka till!

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>