Nya hörapparaten Oticon Real™ hjälper hörapparatsanvändare att bibehålla fokus i den verkliga världen
Hem NYHETERFORSKNING Nya hörapparaten Oticon Real hjälper nu hörapparatsanvändare att bibehålla fokus i den verkliga världen

Nya hörapparaten Oticon Real hjälper nu hörapparatsanvändare att bibehålla fokus i den verkliga världen

Publicerat av: Redaktionen

Nya hörapparaten Oticon Real skyddar hörapparatsanvändare från störande ljud, så att de kan känna sig bekväma och bibehålla fokus i den verkliga världen.

 Oticon är glada över att lansera hörapparaten Oticon Real som ger hörapparatsanvändare tillgång till alla relevanta ljud i omgivningen, i perfekt balans, detaljrikedom och klarhet.

Med Oticon Real introducerar vi ny innovativ teknologi utvecklad för att hantera livets verkliga ljud, inklusive världens första funktion för att balansera svaga och starka plötsliga ljud, samt världens första funktion för att hantera vind- och hanteringsljud.

Svaga och starka störande ljud, som skramlande nycklar, telefonsignaler, smällande dörrar och tangentbordsklick, ger rikedom och mening till alla lyssningsmiljöer. Men dessa ljud från den verkliga världen upplevs störande för 7 av 10 hörapparatanvändare. Traditionell hörapparatsteknologi har antingen varit för långsam att reagera, vilket lett till onaturlig och för kraftfull förstärkning av dessa ljud, eller använt enkla förstärkningsreducerande teknologier som minskat förstärkningen för alla ljud i omgivningen, inklusive tal. Som ett resultat har det blivit svårare för hörapparatsanvändare att fokusera och sociala sammanhang har krävt mer ansträngning.

Vi introducerar RealSound Technology

Med Oticon Real adresserar Oticon denna utmaning och introducerar ett nytt sätt att hantera störande ljud optimalt. RealSound Technology inkluderar två nya innovationer – Wind & Handling Stabilizer och SuddenSound Stabilizer – för att hantera komplexa, oförutsägbara ljud extremt snabbt och med extrem precision, samtidigt som ljuden förblir tillgängliga, men inte störande. Tal och andra omgivande ljud äventyras inte, vilket säkerställer att hjärnan får tillgång till hela ljudscenen.

Oticon Real minskar lyssningsansträngningen med 22 %

Den nya funktionen SuddenSound Stabilizer i Oticon Real upptäcker och balanserar omedelbart svaga och starka plötsliga ljud så att de förblir hörbara utan att störa eller ta fokus. SuddenSound Stabilizer kan dagligen hantera mer än 500 000 plötsliga ljud och funktionen minskar och ökar automatiskt förstärkningen när ljuden uppstår, utan att inverka på talförståelsen.

I en klinisk pupillometristudie framkom att lyssnaransträngningen minskade med hela 22 % när SuddenSound Stabilizer var aktiverad i Oticon Real. När testpersonerna presenteras för en serie meningar, avbrutna av svaga och starka plötsliga ljud, kunde de hålla sig engagerade i aktiviteten, även när lyssnarmiljön var utmanande. Sammanfattningsvis balanserar SuddenSound Stabilizer plötsliga ljud så att mindre lyssningsansträngning krävs när hörapparatsanvändare använder hörapparaten Oticon Real. Det hjälper användare att bibehålla fokus och vara mer engagerade.

Oticon Real överträffar sina främsta konkurrenter med världens första funktion för att hantera vind- och hanteringsljud

Oavsett om användarna är på golfbanan, stranden eller går en promenad på stan, är det troligt att vind förekommer, vilket kan orsaka obehagsljud i hörapparaterna. På samma sätt kan oavsiktlig beröring av en hörapparat från t.ex. glasögon, ansiktsmask, hår och mössa orsaka liknande obehagsljud. Med dubbelpatenterad teknologi upptäcker och rensar den nya vind- och hanteringsstabilisatorn i Oticon Real omedelbart signalen, upp till 500 gånger per sekund, för att hjälpa användaren att få en mer bekväm lyssningsupplevelse och ge tydlig kontrast och bättre tillgång till talljud.

Vindljud är oförutsägbart och oregelbundet, så för att testa hur Oticon Real hanterar vindljud, genomförde Oticon ett tekniskt och kliniskt test i en av världens största universitetsägda vindtunnlar, vilket gav den mest utmanande och mest kontrollerbara testmiljön. I testet jämförde hörapparatsanvändare Oticon Real med två ledande konkurrerande hörapparater och det resultaten visar är att vindbruset minskar med Oticon Real (22 % lägre ljud än för en av konkurrenterna) och talets klarhet förbättras (17 % klarare i vind än för en av konkurrenterna). Ingen av konkurrenternas hörapparater kunde hantera dessa två utmaningar samtidigt, medan Oticon Real gjorde det.

Dessutom överträffade Oticon Real avsevärt konkurrenterna när det gäller att minska hanteringsljudet. I ett kliniskt test, som mätte effekterna av beröring, var hanteringsljudet i Oticon Real upp till 19dB lägre än för konkurrenterna, ett mycket bra resultat som har stor inverkan på vardagen för hörapparatanvändare, av vilka 93% bär glasögon.

Cecilia Canerén, Sales Manager och leg. Audionom, Oticon kommenterar: ”Genom att lägga till två nya innovationer i Oticon Real tar vi vår Deep Neural Network-baserade ljudbehandling till nästa nivå. Världen är full av rikt, komplext, oförutsägbart ljud och vi fortsätter att bryta mot konventioner för att hjälpa våra användare att få en så bra och verklighetstrogen ljudupplevelse som möjligt. Med Oticon Real, som baserat på vår BrainHearing-teknologi, tar vi nästa steg för att hjälpa användare att navigera i världen omkring dem, förbli medvetna om sin omgivning och reagera när det behövs, så att de kan bibehålla fokus i den verkliga världen.”

Nya hörapparaten Oticon Real™ hjälper hörapparatsanvändare att bibehålla fokus i den verkliga världenOticon Real finns i fyra modeller, inklusive laddbara alternativ. Det finns nio färgalternativ att välja mellan, inklusive en nya Olive Green. Laddbara Oticon Real använder antingen en bordsladdare eller Oticons prisbelönta reseladdare SmartCharger. Alla modeller har toppmoderna anslutnings- möjligheter, vilket möjliggör direktstreaming, hands-free-samtal och mer. För att utforska hela Oticon-portföljen i detalj och veta mer om Oticons banbrytande hörselteknologier, besök oticon.se

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>