Positiva resultat för Pfizer/BioNTechs kombinerade covid-19/influensavaccin
Hem COVID-19 Positiva resultat för Pfizer/BioNTechs kombinerade covid-19/influensavaccin

Positiva resultat för Pfizer/BioNTechs kombinerade covid-19/influensavaccin

Publicerat av: Redaktionen

Pfizer och BioNTech har presenterat positiva toplineresultat från en fas 1/2-studie med ett kombinerat mRNA-vaccin mot covid-19/influensa.

Data visade att vaccinkandidaten gav robusta immunsvar mot influensa A-, influensa B- och SARS-CoV-2-stammar.

Positiva resultat för Pfizer/BioNTechs kombinerade covid-19/influensavaccinSäkerhetsprofilen var i linje med företagens covid-19 vaccin.

En fas 3 studie planeras starta inom de närmaste månaderna.

– Ett kombinationsvaccin för covid-19 och influensa har potential att minska påverkan på två luftvägssjukdomar med en injektion och kan bidra till att förenkla administrationen av vaccin för både vårdgivare och patienter, säger Andreas Palmborg, medicinskt ansvarig för vacciner på Pfizer i Sverige.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>