Behandlingsföretaget Spelfriheten utökar digital närvaro för att kunna hjälpa fler
Hem HÄLSA Spelfriheten utökar digital närvaro för att kunna hjälpa fler

Spelfriheten utökar digital närvaro för att kunna hjälpa fler

Publicerat av: Redaktionen

Behandlingsföretaget Spelfriheten har redan från start satsat på att tillgodose spelberoende och anhöriga med snabb och effektiv hjälp när de behöver det som mest.

Med lanseringen av vår nya webb, www.spelfriheten.se, utökar vi möjligheterna till det.

Framför allt genom ett självtest för såväl spelare och anhöriga där en av möjligheterna är att kunna bli uppringd direkt från någon som verkligen förstår.

Att ha ett nätverk av både spelberoende och anhöriga som hittat ett nytt sätt att leva har gett oss en unik chans att hjälpa andra. Det tillsammans med att vi har ett digitalt fokus i vår verksamhet och behandling gör att vi kan erbjuda hjälp direkt i en utsatt situation. Ett första samtal eller en chatt är ofta det som gör att vi kan nå fram i tid. Därför är vi oerhört glada över att vi kan ha Spelfrihetens helpline öppen dygnet runt, året om.

”Vi vet att fönstret för att hjälpa en spelberoende som är redo att förändra sitt liv snabbt kan stängas. Tyvärr ligger det i sjukdomens natur. Därför vill vi finnas till för spelberoende och anhöriga när de behöver oss som mest. Med fler digitala verktyg i symbios med en stor bas av människor som lever i tillfrisknande och gärna delar med sig av sina erfarenheter hoppas vi kunna hjälpa betydligt fler.”

Adam Kirstein Reuterswärd, Marknad & klientkoordinator

Tack vare vår nylansering av webben har Spelfriheten också utökat möjligheterna till självhjälp för såväl spelare som anhöriga. Genom två enkla test på bara 9 frågor kan du se om är i riskzonen för antingen spelberoende eller ett medberoende. En funktion som kan vara en ögonöppnare och som förhoppningsvis kan hjälpa till att upptäcka problembeteenden innan det har gått för långt.

Behandlingsföretaget Spelfriheten utökar digital närvaro för att kunna hjälpa flerAtt kunna göra ett självtest där du får möjlighet att bli uppringd av en spelberoende som idag lever utan spel är helt nytt på marknaden. Ett oerhört effektivt sätt att minska trösklarna för att våga söka hjälp. Genom att bara göra ett anonymt test och lämna sitt nummer kan första steget mot ett spelfritt liv redan vara taget.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>