Fler än varannan kvinna lider av urinläckage, men få kniptränar
Hem PRODUKTNYTT Många kvinnor lider av urinläckage, men få kniptränar

Många kvinnor lider av urinläckage, men få kniptränar

Publicerat av: Redaktionen

Urinläckage är ett ämne som det sällan pratas om, trots att detta är något som drabbar många kvinnor.

Fler än varannan kvinna (57%) i åldrarna 25-55 år uppger att de upplever urinläckage vid till exempel nysningar, tunga lyft och skratt.

Hos kvinnor som inte fött barn är siffran marginellt längre, här uppger samma åldersgrupp att de upplever urinläckage vid aktiviteter som är utmanande för bäckenbottenmuskulaturen.

En stark bäckenbottenmuskulatur kan både förebygga och motverka urinläckage, men trots att detta är det få svenska kvinnor som kniptränar regelbundet. 60 % av de kvinnor som upplever urinläckage pratar inte om problemet ens med vänner eller familj.

– Att det råder ett sådant stigma kring ett så vanligt problem som urinläckage gör mig ledsen, säger Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på INITIMNA. Det är dags att vi kvinnor vågar öppna upp för samtal om intimhälsa och dela med oss av våra erfarenheter till varandra. Att prata om urinläckage är otroligt viktigt för att kunna bryta tabun, och på så sätt få fler till att prioritera sin intimhälsa, fortsätter Jenny Peura.

För att göra knipträningen så enkel som möjligt, och på så sätt öka chanserna till att den faktiskt blir av, lanserar nu INTIMINA KegelSmart 2- en bäckenbottentränare med touch-sensorteknologi som registrerar användarens bäckenbottenstyrka och anpassar träningsnivån därefter. Milda vibrationer vägleder användaren genom en komplett Kegel-rutin på endast 5 minuter. Allt du behöver göra är att knipa när KegelSmart 2 vibrerar och sedan slappna av när den är stilla. Nya KegelSmart 2 laddas via usb och är belagd med 100% kroppssäkert silikon av medicinsk kvalité.

Fler än varannan kvinna lider av urinläckage, men få kniptränar– Att knipträna regelbundet och ordentligt ger inte bara en stark bäckenbotten, utan även ökad livskvalitet. Tänk att ständigt gå och oroa sig för att exempelvis“kissa på sig” om en skrattar eller lyfter tungt på gymmet. Så ska ingen kvinna behöva ha det. En stark bäckenbotten kan också ge starkare orgasmer, något som är alla kvinnor värda, avslutar Jenny Peura.

Att träna bäckenbotten med KegelSmart 2 hjälper kvinnor att:

– Stärka bäckenbotten inför en graviditet

– Stärka bäckenbotten efter en förlossning

– Bibehålla en stark bäckenbotten under klimakteriet

– Förbättra sexlivet och öka möjligheten till starkare orgasmer

– Minskar risken för inkontinens och framfall

Rek.pris: 999 SEK

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>