Sigrid Therapeutics lanserar Glucose Stabiliser i USA, ett receptfritt kosttillskott framtaget för att kontrollera blodsocker och kroppsvikt.
Hem PRODUKTNYTT Sigrid Therapeutics lanserar Glucose Stabiliser i USA, ett receptfritt kosttillskott framtaget för att kontrollera blodsocker och kroppsvikt.

Sigrid Therapeutics lanserar Glucose Stabiliser i USA, ett receptfritt kosttillskott framtaget för att kontrollera blodsocker och kroppsvikt.

Publicerat av: Redaktionen

Sigrid Therapeutics meddelar idag att företaget har lanserat Glucose Stabiliser i USA.

Produkten är ett receptfritt kosttillskott för blodsockerkontroll som minskar kaloriintaget från fett och kolhydrater.

Sigrids strategiska lansering på den amerikanska marknaden har inte kunnat komma lägligare, cirka 1 av 10 amerikaner står inför en typ 2-diagnos samtidigt som läkemedel för viktminskning ökar i popularitet inom den allmänna befolkningen.

Kosttillskottet som intas före dagens två största måltider, baseras på över 10 års forskning. Sigrids medgrundare, professor Tore Bengtsson, upptäckte att icke önskvärda förändringar av metabolismen normaliserades efter intag av modifierade kiseldioxidpartiklar. Kisel är 100% naturligt, och ett av de mest vanliga grundämnena på planeten.

Glucose Stabiliser baseras på den patenterade SiPore®-teknologin som upptäcktes 2008.  SiPore har visat sig sänka blodsockret, minimera gaser och uppsvälld mage, bibehålla mättnadskänslan längre, minska aptiten och därigenom bidra till viktnedgång. Klinisk forskning har visat att patienter med typ 2-diabetes som tagit SiPore hade en 40% större reduktion av HbA1c och dessutom på halva behandlingstiden jämfört med Metformin, ett av de mest använda läkemedlen.

Partiklarna, som består av mikrometerstora kiseldioxidpartiklar utövar sin effekt inuti magen och tas inte upp i blodbanan. Partiklarna fungerar som ett molekylärt filter genom att mekaniskt skydda maten från matsmältningsenzymerna. Eftersom de senare bryter ner komplexa kolhydrater och fetter, saktas matsmältningen ner. Med en långsammare matsmältningsprocess kan de som använder Glucose Stabilier förvänta sig att känna sig mätta längre, gå ner i vikt och uppnå lägre kolesterolvärden samtidigt som de fortsätter att leva sina liv fullt ut utan begränsningar. Till skillnad från många receptbelagda diabetesmediciner med sina långa listor med biverkningar, tolereras Glucose Stabiliser mycket väl. Med SiPore-tekniknologin får man en produkt som är allmänt erkänd som säker (GRAS – Generally Regarded As Safe). Klassificeringen bekräftar dess säkerhet för användning för att främja en långsammare matsmältningsprocess och viktkontroll utan att införa begränsningar i det dagliga livet.

Även om betydelsen inom diabetesfältet är det primära, är Glucose Stabiliser även ett utmärkt alternativ för icke-diabetiker som överväger att prova de nya och populära receptbelagda läkemedlen för viktminskning men som avskräcks av kostnaden och/eller injektionerna. Glucose Stabiliser administreras oralt och stannar i magen och genom att fungera på ett liknande sätt men utan de biverkningar som är förknippade med läkemedel som når blodomloppet, är produkten ett lämpligt alternativ för dem som söker allmänt välbefinnande och viktminskning. Dessutom är produkten den perfekta lösningen för dem som oroar sig för viktuppgång efter att man har slutat med de nya läkemedlen.

Sigrid Therapeutics lanserar Glucose Stabiliser i USA, ett receptfritt kosttillskott framtaget för att kontrollera blodsocker och kroppsvikt.”Glucose Stabiliser är ett bevis på Sigrids mission att hjälpa människor optimera sin metabolism på ett prisvärt och tillgängligt sätt”, sa Sana Alajmovic, VD för Sigrid Therapeutics. ”Jag har sett min pappa utveckla typ 2-diabetes efter att ha kämpat med att kontrollera sitt blodsocker under lång tid. För mig är det därför lika mycket ett personligt kall som det är en professionell mission att utveckla innovativa behandlingar som gör det möjligt för användare att fortsätta leva sina liv fullt ut utan att behöva förändra sin livsstil drastiskt.

Priset för Glucose Stabiliser börjar på 99 dollar per flaska och kan nu köpas online på https://sigridstabiliser.com/.  Glucose Stabiliser kommer att lanseras i begränsad upplaga i Sverige under hösten.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>