Nu lanserar Mansjouren Sverige en självhjälp för alla män som behöver stöd i livet.
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Nu lanserar Mansjouren Sverige en självhjälp för alla män som behöver stöd i livet.

Nu lanserar Mansjouren Sverige en självhjälp för alla män som behöver stöd i livet.

Publicerat av: Redaktionen

Ensamhet, våld, relationsproblem, ilska och frustration, svåra skilsmässor… Allt fler män söker hjälp för sitt mående.

Många vänder sig till Mansjouren Sverige som sett ett allt större antal hjälpsökande de senaste åren.

Nu lanserar Mansjouren Sverige en självhjälp för alla män som behöver stöd i livet.Framför allt erbjuder Mansjouren samtalsstöd i telefon. Dock kan långt från alla inkommande telefonsamtal besvaras, till det räcker inte resurserna och volontärerna.

Med ambitionen att vilja hjälpa ännu fler lanserar därför Mansjouren en enkel, lättillgänglig och evidensbaserad Självhjälp. Det är en omfattande kunskapsbank indelad efter ämnesområden som ”ensamhet”,”ilska & frustration” och ”relationer”. Mansjourens Självhjälp finns på organisationens websida, www.mansjouren.se/sjalvhjalp

  • Självhjälpen är utformad för självreflektion och ett sätt att få nya verktyg för livet, säger Karolina Kriechbaum, volontär på Mansjouren och en av dem som konstruerat Självhjälpen. Vi vill hjälpa män med deras svårigheter i ett tidigt skede, innan något allvarligt händer. Att män står för 70% av alla självmord i Sverige var ett av de faktum vi utgick från när vi konstruerade självhjälpen .

Ämnena redovisas med hjälp av webinars där Mansjouren intervjuat specialister inom olika områden, t ex psykologen och psykoterapeuten Liria Ortiz, Devin Rexvid som forskar inom hedersrelaterat våld och medarbetare från Relationsvåldcentrum Väst.

Tanken är att självhjälpen ska ha en låg tröskel och ge besökaren kunskaper om och perspektiv på utmaningar man står inför i livet. Därefter kan man ta sig vidare, t ex genom att ringa till Mansjourens telefonjour eller delta i någon av de samtalsgrupper som organisationen arrangerar.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>