ORACLE HÄMTAR GENERATIVA AI-FUNKTIONER TILL SJUKVÅRDEN
Hem AI Oracle hämtar generativa AI-Funktioner till sjukvården

Oracle hämtar generativa AI-Funktioner till sjukvården

Publicerat av: Redaktionen

Nya funktioner kombinerar kraften i generativ AI och röststyrning för att hjälpa vårdgivare att  fokusera mer på patientengagemang, bygga förtroende och förbättra vården.

Patienterna har nu möjligheten att få snabba svar på kliniska frågor, schemalägga möten och mer via enkla röstkommandon.

Oracle lanserade i dag nya generativa AI-tjänster för sjukvårdsorganisationer. Den nya Oracle Clinical Digital Assistant är integrerad med Oracle-lösningar för elektroniska patientjournaler (EHR) och hjälper sjukvårdare att dra nytta av kraften i generativ AI tillsammans med röstkommandon. På så sätt minskar manuellt arbete så att de kan fokusera mer på patientvård. Det gör det också lätt för patienter att vidta självbetjäningsåtgärder, t.ex. att schemalägga möten eller kontrollera klinisk  information när de vill med hjälp av enkla röstkommandon.

 Klinisk digital assistent:

EHR:er har visserligen hjälpt till att minska fel och förbättra kontinuiteten i vården, men patienterna känner sig ofta utlämnade, ohörda och missnöjda när en vårdgivare spenderar majoriteten av mötet stirrandes på en skärm. Den generativa AI-drivna Oracle Clinical Digital Assistant underlättar problemet och hjälper läkare att ge sina patienter fullständig  uppmärksamhet samtidigt som de avsevärt förenklar administrativa uppgifter. Den multimodala röst- och skärmbaserade assistenten deltar i mötet med hjälp av generativ AI för att automatisera anteckningarna och föreslå kontextanpassade nästa åtgärder, som att beställa medicin eller schemalägga prover och uppföljningsmöten.

Oracle hämtar generativa AI-funktioner till sjukvården

Oracle Clinical Digital Assistant svarar också på röstkommandon för samtal från vårdgivare  som kan ställa frågor som ”visa mig patientens senaste MR-resultat” för att slå upp delar av en patients EHR-journal under ett möte. Informationen och bilderna levereras sedan i en relevant ordning som hjälper läkaren att få insikt i lämplig behandlingsmetod utan att behöva interagera med EHR i flera olika menyer och steg. Den nya lösningen blir tillgänglig under de kommande 12 månaderna.

”EHR bör vara en vårdgivares högra hand när det gäller att leverera engagerande, personanpassad vård till de patienter som de betjänar”, säger Suhas Uliyar, Senior Vice President för produkthantering på Oracle Health. ”Genom att ge våra EHR-plattformar omfattande generativa AI-och röststyrningsfunktioner hjälper vi inte bara vårdgivarna att minska det vardagliga arbetet som leder till utbrändhet, utan vi ger dem också möjlighet att skapa bättre interaktioner med patienter som i sin tur bygger förtroende, lojalitet och levererar bättre resultat.”

Oracle Clinical Digital Assistant är byggd på den beprövade Oracle Digital Assistant-plattformen som redan används i dag för att utföra viktiga uppgifter för tusentals organisationer i flera branscher.

Självbetjäningsfunktioner för patienter

Nya funktioner i Oracle Digital Assistant-plattformen ger också patienterna mer kontroll över sin sjukvård. Patienter kan vidta självbetjäningsåtgärder som sträcker sig från att använda röstkommandon för att schemalägga ett möte eller betala en räkning till att få generativa AI-drivna svar på frågor som ”vad händer under en koloskopi?”

Vårdgivare kan också ge användbar information till patienter via webbchatt inbäddad i deras säkra patientportal, som en påminnelse om att ta med nödvändiga provresultat till ett kommande besök. Med dessa interaktioner kan vårdgivare få ökad patientlojalitet med bättre  engagemang och samtidigt minska intäktsförlusterna avsevärt genom att undvika vanliga problem som missade möten. De här funktionerna är tillgängliga i dag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>