Så får du en bättre relation till din partner – och din telefon
Hem UNDERSÖKNING Så får du en bättre relation till din partner – och din telefon

Så får du en bättre relation till din partner – och din telefon

Publicerat av: Redaktionen

Varannan svensk vill spendera mer tid ihop med sin partner.

Samtidigt säger en fjärdedel att deras partner tillbringar för mycket tid med sin smartphone – det visar den senaste undersökningen från teknikföretaget OnePlus.

Därför har företaget tillsammans med psykologen David Waskuri tagit fram sina bästa tips på hur du balanserar mobilanvändandet och tiden ihop med din partner.

Svenskarna har fått nog av sina smartphones och vill i stället ge mer kärleksfull uppmärksamhet till sin relation. Hela 44 procent längtar nämligen efter att spendera mer tid tillsammans med deras partner – samtidigt som var tredje person (33 procent) önskar att de scrollade mindre medan de umgås.

– Mobiltelefonerna kan verkligen ta ens uppmärksamhet. Eftersom appar och mobilen i sig kan vara beroendeframkallande upptar den för mycket tid för många, vilket gör det svårt att få tid över till partnern och något som kan förstöra relationen. Därför är det viktigt att på olika sätt begränsa hur mycket man håller på med mobilen så att man kan rikta om sitt fokus till sin partner, säger David Waskuri, Psykolog.

I undersökningen svarar respondenterna på vad de helst önskar att deras partner ägnade sig mindre åt. De flesta anser att det läggs för mycket tid på att använda telefonen (24 procent). Sedan kommer saker som gaming (12 procent), spendera tid med familj (12 procent) och umgås med vänner (10 procent). Samtidigt uppger 27 procent att de inte tycker att deras partner tillbringar för mycket tid på något alls.

Hälften av svenskarna använder sin telefon mellan en och tre timmar per dag – medan 17 procent tror sig använda telefonen mer än fyra timmar om dagen. Dessutom vill 38 procent av svenskarna generellt sett minska sin skärmtid.

Psykologen David Waskuri ger sina bästa tips för en bättre relation:
 Prata om tiden man spenderar med varandra

Om man upplever en saknad eller behov av mer kvalitetstid tillsammans är det bra att prata om det. Men ta inte upp det som kritik eller anklagelser. Använd hellre jag-budskap för att förhindra att partnern går in i försvar och i stället blir mer mottaglig för budskapet.

Minska skärmtiden

Bestäm hur mycket ni får använda skärmar och planera hur det ska se ut. Sen fyller ni på med andra aktiviteter resten av tiden. Om man är på väg att återfalla i gamla vanor så påminner man sig själv om problemen som kan komma. Var försiktig med sådant som kan trigga dig – till exempel notifikationer.

Väck liv i den ”tråkiga” vardagen

Det handlar om att börja se varandra, uppmärksamma varandra och ge varandra komplimanger. Dela med er av känslor och tankar. Lyssna och bekräfta varandra. Skifta från ”uppgiftsorientering” till mer ”relationsorientering”. Jobba på den emotionella, psykologiska och fysiska intimiteten varje dag. Då kommer relationen att kännas bättre efter ett tag.

Mobilfria kvällar

Så får du en bättre relation till din partner – och din telefonSe till att ha mobilfria kvällar där ni bara fokuserar på er partner. När abstinensen att använda sin telefon kommer så påminner du dig själv om vad det kommer att innebära och varför ni ska vara utan telefonen.

För att maximera kvalitetstiden tillsammans och minska din skärmtid har OnePlus telefoner en funktion – Zen Mode – som stänger av alla applikationer i telefonen. Under tiden detta är aktiverat går det endast att ringa och ta bilder.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>