Vicore Pharma delar intervju med VD Carl-Johan Dalsgaard
Hem NYHETERFORSKNING Vicore Pharma delar en intervju med VD Carl-Johan Dalsgaard

Vicore Pharma delar en intervju med VD Carl-Johan Dalsgaard

Publicerat av: Redaktionen

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

I juni meddelade Vicore Pharma att de tagit in kapital inför studie i lungfibros och nu i augusti publicerades en intervju med Vicore Pharmas VD, Carl-Johan Dalsgaard där han berättar om de kliniska prövningarna av läkemedlet C21, en angiotensin II typ 2-receptoragonist utvecklad för att behandla sällsynta lungsjukdomar – och den första ATRAG någonsin att nå klinisk utveckling.

Artikeln publicerades av European Pharmaceutical Review (EPR) som är den ledande resursen för forskare som arbetar med läkemedelsutveckling, uppskalning och tillverkning i sent skede.

Länk till artikeln hittar du HÄR

C21 befinner sig för närvarande i klinisk fas II-utveckling för behandling av idiopatisk lungfibros (IPF), ett tillstånd där lungorna får ärr och andningen blir allt svårare.

  • Vicore Pharma delar intervju med VD Carl-Johan Dalsgaard”ATRAG representerar en ny klass av läkemedel med enorm klinisk och kommersiell potential med tanke på att de aktiverar ett skyddande endogent system av relevans för en lång rad indikationer med otillfredsställda behov, inklusive lung-, kardiovaskulära, njur-, metabola och CNS-sjukdomar,” säger Carl-Johan Dalsgaard i artikeln. C21 testades också i en studie för patienter med covid-19.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>