Ny app skapar trygghet för äldre och närstående
Hem APP En ny app skapar trygghet för äldre och närstående

En ny app skapar trygghet för äldre och närstående

Publicerat av: Redaktionen

Attendo Nära är en ny och unik app utvecklad av Attendo för närstående och boende vid Attendos äldreboenden.

Med Nära appen som idag används av mer än 80 av Attendos 100 äldreboenden minskas det fysiska avståndet och ger de närstående en inblick i deras släktnings vardag på boendet.

– För oss är mötet viktigt och med Nära appen kan vi ge känslan av närhet till både den boende och de närstående. Det skapar en viktig trygghet för alla och bidrar till ett bättre välmående hos de äldre som har sina hem och sin vardag hos oss på Attendo, säger Gustav Östergren, utvecklingsansvarig för appen.

Attendos egna mätningar har visat att kommunikation är en viktig faktor för att man som boende och närstående ska vara nöjda med omsorgen. Idag använder mer än 80 procent av alla verksamheter Nära appen och det har bidragit till nöjdare närstående. Drygt 81% av de närstående som använder appen uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med appen.

Ny app skapar trygghet för äldre och närstående– Idag kan du som barn eller barnbarn följa vardagen för din släktning vid våra boenden. Appen är en viktig del för skapandet av framtidens omsorg. Tekniken skapar ovärderliga möten och minskar fysiska avstånd. Bara under maj månad publicerades 10.700 inlägg genom appen. Vi ser också att nöjdheten ökar avsevärt för de närstående som använder sig av appen, säger Gustav Östergren.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>