Pharmacolog lanserar SaaS-modell för analysmjukvara
Hem TEKNIK Pharmacolog lanserar idag SaaS-modell för analysmjukvara

Pharmacolog lanserar idag SaaS-modell för analysmjukvara

Publicerat av: Redaktionen

Pharmacolog i Uppsala AB (publ) inleder utrullningen av analysmjukvaran levererad som Software as a Service (SaaS) enligt bolagets nya strategiska inriktning.

Introduktionen sker stegvis under de närmaste månaderna och först ut är Frankrike som är en utvecklad marknad för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar.

Tidigare i år tillkännagav Pharmacolog en ny strategisk inriktning för kommersiell utveckling. Förutom en successiv utökning av distributörer och partners introduceras en SaaS-modell för analysmjukvaran för att säkerställa hög försäljningstillväxt.

Pharmacolog lanserar SaaS-modell för analysmjukvaraNär kapitalinvesteringar krävs för att sjukhusapotek ska kunna implementera våra lösningar medför det ofta långdragna budgeteringsprocesser. För att förenkla inköp och möjliggöra för fler sjukhus att minska risken för medicineringsfel och öka patientsäkerheten väljer Pharmacolog att erbjuda ett alternativ.

Med den nya SaaS-modellen reduceras den initiala investeringen för systemet med upp till 75% och därefter appliceras en prenumerationsmodell för analysmjukvara och tjänster.

Under de närmaste månaderna introduceras SaaS-modellen stegvis, marknad för marknad, för DrugLog och PrepLog som tidigare lanserats på den nya hårdvaruplattformen. Först ut är Frankrike som är en utvecklad marknad för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar.

Lars Gusch, vd för Pharmacolog kommenterar: ”Pharmacolog är strategiskt positionerat för att tillgodose kundernas önskemål om en alternativ betalningsmetod med en väsentligt minskad initial investering genom SaaS-modellen. Samtidigt skapar vi värde för våra aktieägare genom att säkra återkommande intäkter.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>