Bidra nu till fina vandringsleder i Vemdalen – köp ett virtuellt ledkryss
Hem LIVSSTIL Bidra nu till fina vandringsleder i Vemdalen – köp ett virtuellt ledkryss

Bidra nu till fina vandringsleder i Vemdalen – köp ett virtuellt ledkryss

Publicerat av: Redaktionen

Målet med crowdfunding-projektetet Virtuellt ledkryss som har pågått i ett par år nu, är att uppmuntra fler människor att vara med och bidra till hållbara vandringsleder och turspår i destination Vemdalen.

Bakgrund

Nästan all mark i fjällområdet kring Vemdalen och Klövsjö ägs av privata markägare som upplåter sin mark för vandringsleder och turspår så att vi alla ska kunna vistas och njuta av naturen.

Till skillnad från vandringsleder på statliga marker som finansieras och underhålls av Länsstyrelsen, så har man i destination Vemdalen ingen sådan finansiering. Med det ökande intresset för friluftsliv har trycket på våra leder ökat markant de senaste åren och behovet av underhåll ökat.

I slutet av 2021 tog Destination Vemdalen AB över ansvaret för skötsel och underhåll av befintliga vandringsleder och turspår från Bergs och Härjedalens kommuner. Ansvaret innebär utveckling och underhåll av vandringsleder, turleder, raststugor och grillplatser både sommar som vinter, men också att ta fram långsiktiga nyttjandeavtal och föra dialog med markägarna. Finansieringen av arbetet sker främst genom bolagets delägaravgifter men också via projektmedel och frivilliga bidrag.

Bidra nu till fina vandringsleder i Vemdalen – köp ett virtuellt ledkryss

– Förra året fick destinationsbolaget in drygt 100 000 kr från frivilliga bidrag av privatpersoner. Varje krona har bidragit till en hel del förbättringar av lederna. Kan vi motivera ännu fler att vilja bidra så ger det oss förutsättningar att göra förbättringar av hela ledsystemet, det berättar Destination Vemdalens vd, Anna Hansson.

Så här kan du bidra

Nu finns det möjlighet för dig att bidra till lokal utveckling genom att årligen köpa ett virtuellt ledkryss. Du kan välja att prenumerera genom att teckna ett abonnemang där du betalar 250 kr/år eller att swisha ett engångsbelopp. För dig har vi tagit fram tre nivåer som du kan välja på för att bidra med en engångssumma.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>