Freja ingår avtal med nätapoteket Apotea
Hem NYHETERE-HÄLSA Nätapoteket Apotea ingår avtal med Freja

Nätapoteket Apotea ingår avtal med Freja

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) har ingått avtal med Apotea, Sveriges största nätapotek.

Frejas användare kommer därmed kunna lägga till Apotea i Freja-appens digitala plånbok och Freja-användare kommer kunna identifiera sig elektroniskt på Apotea.se för att få tillgång till sina elektroniska recept.

Apotea är en av Sveriges största e-handlare och ett fullskaligt apotek med tillstånd av Läkemedelsverket.

På apotea.se kan man hämta ut sina receptbelagda läkemedel och få rådgivning av farmaceuter via mail, chatt och telefon.

Freja ingår avtal med nätapoteket Apotea

Frejas e-legitimation är bankoberoende och går att skaffa redan från 13 års ålder. I Frejas digitala plånbok ingår också ett digital ID-kort för identifiering på över 10 000 fysiska ställen – exempelvis när man hämtar paket, vill bevisa sin ålder eller hämtar ut receptbelagda varor.

I avtalet med Apotea samarbetar Freja med sin mångåriga partner Svensk e-identitet för smidig och säker systemintegration.

Pär Svärdson, vd på Apotea kommenterar:
”Det känns bra att vi som första nätapotek kan erbjuda Freja till våra kunder. Det är en viktig del i att öka tillgängligheten. Det är oerhört viktigt för oss på Apotea att våra kunder kan hämta ut och få sina läkemedel levererade hem oavsett förutsättningar. Jag hoppas att fler av våra samarbetspartners får upp ögonen för och ser nyttan med Freja.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”E-hälsa är ett av de områden där Freja används allra flitigast och nu kan vi erbjuda våra användare att använda vår digitala plånbok i hela vårdkedjan – från att boka läkarbesöket till att beställa och hämta ut sin medicin.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>