Företag i Skåne och Blekinge satsar på AI-lösningar
Hem AI Några företag i Skåne och Blekinge satsar på AI-lösningar

Några företag i Skåne och Blekinge satsar på AI-lösningar

Publicerat av: Redaktionen

10 företag i Skåne och Blekinge har blivit utvalda till DigIT Hub AIs Missions-program där företag ges praktiskt stöd till att förverkliga sina AI-idéer.

DigIT Hub AIs Missions-program, som bland annat medfinansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Region Skåne och Region Blekinge, innebär att antagna organisationer får jobba med DigIT Hub AIs team och experter under flera månaders tid för att ta ett AI-projekt från idé till verklighet.

Resultatet blir en konkret insats som implementeras i den ansökande organisationen, och som delas som referensfall för andra att ta del och inspireras av.

Under hösten 2022 har ett flertal visat intresse för att utföra ett Mission efter att de genomgått en mognadsanalys av deras organisations digitala mognad och under början av detta år har projektteamet valt ut 10 företag för att få stöd.

– Vi har antagit en intressant grupp till Missions-programmet, som täcker många områden inom näringslivet. Vi ser att de har ambitionen att använda sig av AI för att utveckla sina organisationer på ett hållbart sätt, med aspekter från miljömedvetenhet hela vägen till jämställdhet, säger Janos Olajos, projektledare för DigIT Hub AI.

De företag och projekt som antagits till DigIT Hub AIs Missions-program är:
  • Ocean Harvesting – Optimering av algoritm för vågkraft
  • Avsalt – Analys och optimering av prestanda för detektorceller i en avsaltningsanläggning
  • VERIFY Agency – Digitalisering av revisions/verifieringsverktyg
  • Ablemind – Precisering av behandling av patient (sjukvård)
  • Meliox – Optimering av energiförbrukning i fastigheter
  • Lindinvent – Närvarodetektering för optimering av belysning i fastigheter
  • Levtek – Utveckla ett ’objekt-följande’ system för micro-mobility
  • Frontpac – Jämna ut elförbrukning baserat på insamlad CO2 data
  • Ytab – Optimering av förbrukningsvaror vid färgbyte

Företag i Skåne och Blekinge satsar på AI-lösningarUtöver projektteamet tillkommer tre expertföretag som kommer hjälpa de antagna företagen med sin AI-resa: Combine, NordAxon och Devoteam.

– AI är den mest spännande tekniken just nu och har potentialen att transformera branscher. Vi ser fram emot att hjälpa fler företag börja sin AI resa, säger Jesper Bleeke, projektledare för DigIT Hub AI.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>