Undertecknar förvärvs- och licensavtal för nästa generation immunreglerande läkemedelskandidater
Hem TEKNIK Undertecknar förvärvs- och licensavtal för nästa generation immunreglerande läkemedelskandidater

Undertecknar förvärvs- och licensavtal för nästa generation immunreglerande läkemedelskandidater

Publicerat av: Redaktionen

ISR Holding AB har genom ett förvärvs- och licensavtal med sin samarbetspartner i Cambridge, England, förvärvat rättigheterna till nästa generations immunreglerande läkemedelskandidater (ISR50).

I och med undertecknandet av avtalet överförs nu samtliga patenträttigheter till ISR Holding AB, vilka Undertecknar förvärvs- och licensavtal för nästa generation immunreglerande läkemedelskandidater 2tidigare samägdes av bolagen.

Isomerase ägde sedan tidigare ett antal molekyler som genom det pågående forsknings- och utvecklingssamarbetet med ISR visade sig vara potenta immunreglerande substanser. Bolagen patenterade tillsammans under februari månad i år molekylerna med tillhörande applikationsområden. Avtalet ger även ISR AB en licens att använda Isomerase teknologiplattform för syntes och vidareutveckling av de förvärvade molekylerna.

”Resultaten från de genomförda testerna av dessa potentiella läkemedelskandidater har utfallit positivt, vilket gör att vi genom fullt ägandeskap av molekylerna som patenterats, har skapat en bredare produktportfölj och möjligheten att på sikt även bygga stort värde för bolaget” , säger Mikael Brönnegård, VD.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>