Amerikanska Deaconess Health System beställer medicinsk IT-lösning från Sectra

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) får en order från vårdgivaren Deaconess Health System i USA.

Amerikanska Deaconess Health System beställer medicinsk IT-lösning från Sectra 1Sectra kommer att installera sin IT-lösning för att granska och hantera medicinska bilder (PACS) på kundens radiologi- och kardiologiavdelningar. Lösningen integreras med EPIC journalsystem och säkerställer ett effektivt arbetsflöde. Läkarna får tillgång till alla bilder och all patientinformation oavsett vilka av vårdgivarens sjukhus eller kliniker patienten besökt.

– En PACS-lösning är en säkerhetslina inom sjukvården. Vardagliga arbetsuppgifter såsom att importera och exportera undersökningar, ge remitterande läkare enkel tillgång till medicinska bilder, och högklassig granskning av radiologerna – alla dessa uppgifter är enklare att uppnå tillsammans med en erfaren leverantör. Vi ser Sectra som marknadsledande PACS-leverantör och ser fram emot att börja vårt samarbete med det bästa teamet inom lösningar för PACS, säger Ryan Meyer, chef för radiologiavdelningen på Deaconess Health System.

Deaconess Health System vårdar patienter på sju sjukhus, 30 kliniker och ett fristående cancercentrum i 26 distrikt i delstaterna Indiana, Kentucky och Illinois. Sectras lösning möjliggör en enhetlig bildstrategi för högproduktiva miljöer så som den på Deaconess Health System. Genom att konsolidera bildhanteringen kan arbetsbelastning fördelas efter behov och samarbeten mellan radiologi, kardiologi och remitterande avdelningar förbättras.

Kontraktet signerades i september och utöver Sectras lösning för att granska och hantera radiologi- och kardiologibilder ingår även lösningar och applikationer för bildhantering inom mammografi, avancerad visualisering i 3D och kategorisering av fall till utbildning samt en webbaserad bildvisare för mobila enheter.