Kyl insulinet med FRIO Kylfodral
Hem PRODUKTNYTT Kyl insulinet med FRIO Kylfodral

Kyl insulinet med FRIO Kylfodral

Publicerat av: Redaktionen

Vid temperaturer över 25-30 grader börjar insulin gradvis förstöras. Det betyder att insulinet tappar effekt och du som har diabetes riskerar att få högt blodsocker.

Att vara utan insulin är livsfarligt för en person med diabetes, det spelar ingen roll om du har typ 1, typ 2 diabetes eller någon annan form.

Kyl insulinet med FRIO Kylfodral

På sommaren eller på resor till varma länder kan insulinet behöva skyddas mot värme. Undvik att insulinet blir förstört genom att använda Diabetic Designeds FRIO Kylfodral. FRIO Kylfodral är en genialisk uppfinning som på ett enkelt sätt håller ditt insulin, Glucagon (Glukagon på svenska) eller adrenalin svalt. För att använda FRIO Kylfodral behöver du endast tillgång till vatten, inget kylskåp eller frys och inga batterier behövs. FRIO Kylfodral är patenterade och av hög kvalitet.

Vi på Diabetic Designed har diabetes själva och stor erfarenhet av FRIO Kylfodral. Diabetic Designeds FRIO Kylfodral passar både för insulinpennor och insulinpumpar och finns i olika utförande och olika färger, för att de ska passa din diabetes på bästa sätt.

FRIO Kylfodral är enkla att använda. Du lägger innerpåsen (med granuler) kallt (eller i varje fall inte varmt) vatten i några minuter. Granulerna tar upp vatten och sväller upp. Ta upp innerpåsen och torka av, sätt fast i ytterpåsen. Nu är ditt FRIO Kylfodral klart för användning. Lägg ner det du vill kyla: insulin, glucagon eller adrenalin.

OBS! Lägg aldrig FRIO Kylfodral i en plastpåse eller i tätslutande väska. För att fungera behövs god luftcirkulation. Skaka gärna kylfodralet lite då och då.

Så här funkar FRIO Kylfodral:

När innerpåsen läggs i vatten tar de patenterade granulerna upp vatten, de sväller samtidigt. När vattnet avdunstar går det åt värme från den omgivande luften. Omgivningen blir kallare. Så länge granulerna är uppsvällda och blöta fungerar kyleffekten. Skaka gärna på fodralet för att öka luftcirkulationen. När granulerna börjar bli fast, som små korn, är det dags att blöta om innerpåsen. Det här görs så länge kyleffekten behövs.

När du inte längre behöver kyleffekten rekommenderar Diabetic Designed att du låter kylfodralet torka upp ordentligt innan du lägger undan det. Det kan ta upp till 2 veckor, beroende på rumstemperaturen.

Vilket FRIO Kylfodral behöver du?

Använder du insulinpenna rekommenderar Diabetic Designed FRIO Original Kylfodral – Duo. FRIO Duo rymmer två insulinpennor, en för korttidsverkande insulin (NovoRapid eller Humalog till exempel) och en för långtidsverkande insulin (Levemir, Lantus, Tresiba, Insulatard eller vilken sort du nu använder). FRIO Duo finns i fyra snygga färger: svart, blå, lila och röd.

Använder du insulinpump rekommenderar Diabetic Designed FRIO Original Kylfodral – Pump. FRIO Pump har förutom den kylande innerpåsen en skyddspåse som skyddar elektroniken mot väta. Med FRIO Kylfodral Pump kan du även kyla slangen till din insulinpump. Det går att rulla in den del av slangen som inte används i själva kylfodralet. Skulle du råka fastna i rullar slangen ut ändå. FRIO Kylfodral för pump passar de flesta insulinpumpar, Minimed, Accu-chek Insight, Accu-chek Combo, Animas Vibe. FRIO Kylfodral för pump passar inte till OmniPod, då podden sitter fast på kroppen. FRIO Kylfodral för pump finns i färgerna: svart, blå, lila och röd.

Oavsett om du använder insulinpenna eller insulinpump behöver du ta med extra insulin och glucagon vid resa. Här rekommenderar Diabetic Designed FRIO Original Kylfodral – XL, vårt största kylfodral med plats för ca 8 engångspennor, eller en kombination av ampuller och pennor samt glucagon. Det kan även vara en god idé att placera blodsockerstickorna till blodsockermätaren i XL-fodralet. Blodsockerstickornas effekt kan också försämras i värme. Se till att burkarna är ordentligt stängda så att ingen fukt läcker in. Även FRIO XL finns i färgerna svart, blå, lila och röd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>