Välrenommerad amerikansk vårdgivare beställer Sectras IT-lösning för att granska medicinska bilder
Hem NYHETERIT-LÖSNING Välrenommerad amerikansk vårdgivare beställer Sectras IT-lösning för att granska medicinska bilder

Välrenommerad amerikansk vårdgivare beställer Sectras IT-lösning för att granska medicinska bilder

Publicerat av: Redaktionen

 Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) får order på IT-lösning för att granska medicinska bilder, Sectra PACS, av den internationellt välrenommerade amerikanska vårdgivaren Sanford Health.

Välrenommerad amerikansk vårdgivare beställer Sectras IT-lösning för att granska medicinska bilder 2Sectras lösning integreras med det befintliga journalsystemet, vilket ger tillgång till och möjlighet att dela bilder och information effektivt genom hela vårdkedjan.

Sanford Health är en av de största, icke vinstdrivande vårdgivarna i USA. Med Sectra får de en och samma lösning för att granska radiologibilder genom hela verksamheten. Det skapar förutsättningar för ett förbättrat samarbete mellan deras sjukhus och minskar IT-komplexiteten.

– Det är viktigt att vi skapar en enhetlig IT-lösning för bildhantering som spänner över all vår patientvård. Med Sectras lösning kommer vi kunna samordna alla bilder och all information genom vår verksamhet, och därmed fokusera än mer på att förse våra patienter med den bästa möjliga vården, säger Allison Suttle, chefsöverläkare på Sanford Health.

Det femåriga avtalet inkluderar IT-lösning för radiologi, mammografi och ortopedi. Därtill funktioner för uppföljning av förändringar i vävnader och organ, kärlanalys i 3D, verktyg för att kategorisera fall till utbildning samt en lösning för att övervaka och följa upp arbetsflöden. Läkare på Sanford kommer även få åtkomst till patienternas medicinska bilder och dokument via en webbaserad bildvisare för mobila enheter.

– Sectras lösningar har hög systemtillgänglighet och integrerar väl med kringliggande IT-infrastruktur vilket är avgörande för en effektiv granskning av medicinska bilder i högproduktiva miljöer som den hos Sanford Health. Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med Sanford Health under de kommande fem åren – och framåt, säger Mikael Anden, vd för Sectra i USA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>