Medicinsk laser, lovande resultat i forskning
Hem MEDICINTEKNIK Medicinsk laser, lovande positiva forskningsresultat

Medicinsk laser, lovande positiva forskningsresultat

Publicerat av: Redaktionen

Laserteknik kan vara verktyget för framtidens behandlingar: ”Gott om positiva forskningsresultat”

Att använda sig av laserbehandlingar för att behandla inflammationer och andra åkommor blir ett allt mer populärt alternativ runt om i världen.

I Sverige är kunskapen om ämnet ännu relativt lågt – något som Arch of Scandinavia har som vision att ändra på.

– Vi arbetar för att få in en kliniskt validerad teknologi i vården. Laser kommer med många vinningar på flera olika plan, berättar Christian Franzetti, vd på Arch of Scandinavia.

Vi befinner oss i en tid där mycket pratas om framtidens teknik och utveckling av banbrytande behandlingar. Samtidigt existerar revolutionerande metoder redan i dag, och den amerikanska trenden ”bio-hacking” har börjat få fäste även i Sverige, inte minst med Hotell Tylösands satsning på ”Bio-hacking Spa”, där Arch of Scandinavia levererat maskiner och utbildning.

– Genom laser stimuleras celler i kroppen för att aktivera önskade processer och användningsområdena är många, förklarar Christian Franzetti, vd på Arch of Scandinavia.

Grön laser tömmer fettceller

Med hjälp av beprövad vetenskap och kliniska tester har ny teknik utformats för att stimulera

kroppen till att fungera så bra som möjligt. Tekniken kan appliceras inom mycket annat som tidigare varit svårbehandlat, enligt Christian Franzetti, så som hjärnskakningar, trauman och olika smärttillstånd.

Medicinsk laser, lovande resultat i forskning

– Fettsugning som vi känner den innebär väldigt mycket arbete, biverkningar och eventuella komplikationer. Ta då grön laser som exempel; den tömmer fettceller. Efter sex behandlingar motsvarar det volymen av ett fettkirurgiskt ingrepp på 3 liter, vilket påvisats i kliniska studier.. Dessutom bibehåller fettcellen dess funktion, produktionen av cirka 600 proteinhormoner, vilket är en viktig beståndsdel i det endokrina systemet, den skall man vara rädd om.

 

Ett potentiellt verktyg mot autism

Det finns gott om positiva forskningsresultat för att se laser som framtidens behandlingsmetod,

– Jag kan ofta undra varför man väljer att helt se förbi elektromagnetisk puls som en implementerad del i vården, när bioelektrisk spänning är en av de mest fundamentala delarna i vår cellulära funktion. Vi är de i världen med mest klinisk evidens för denna teknologi. Nyligen publicerades studier kring laserteknik i det synliga spektrumet av ljus, 635nm, för att lindra svår autism hos barn. I studier har upp till 80 procents reduktion av samtliga spektrum i ABC skalan, som är den standardiserade mätskalan inom Autism spektrat, uppmätts efter åtta behandlingar över fyra veckor, fem minuter per behandling.2

Mage Tarm

– Genom laser kan vi bland annat stärka kommunikationen mellan mage, tarm och hjärna. Detta genom aktivering av vagusnerven och ökad energi av samtliga loober i hjärnan. Att mage tarm har en tydlig koppling till många av våra förekommande hälsoproblem är idag ett accepterat faktum, och genom ökad kommunikation i Vagus nerven kan flertalet av dessa lindras.

Det finns dessutom ett stort antal av andra typer av laser med andra fokusområden. Christian Franzetti berättar att blå laser effektivt kan ta kål på allt från nagelsvamp till olika typer av virus. Det finns studier publicerade som påvisar att det kan motverka Covid-19.

– Det vi ser genomgående idag är att det kommer kunder till klinikerna där det handlar om att optimera, blir piggare, få bättre sömn, och förbättra orken, Detta kan man mäta relativt enkelt med blodprov, där syresättning, IL6, oxidativ stress med mera påvisas. En sån studie publicerades förra året i Sports World Magazine,3.

– Vi kommer fortsätta behandla så många människor som möjligt på våra Human Recharge kliniker. Fortsätta skapa lyckade exempel, så det till slut blir en rörelse om det så handlar om sårläkning, utbrändhet eller ökad prestation. Evidensen är på plats sedan många år tillbaka, det handlar idag mer om att få etablissemanget att förstå, säger han och avslutar:

– Man hittar Clinic Human Recharge på Linnégatan 7 i Stockholm, med fullt utrustad klinik.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>