Fitbit återskapar sina mest ikoniska aktivitetsmätare Fitbit Charge 2 och Fitbit Flex 2
Hem LIVSSTIL Fitbit återskapar sina mest ikoniska aktivitetsmätare Fitbit Charge 2 och Fitbit Flex 2

Fitbit återskapar sina mest ikoniska aktivitetsmätare Fitbit Charge 2 och Fitbit Flex 2

Publicerat av: Redaktionen

Med Charge 2 adderar Fitbit till sina hälso – och träningsfunktioner bland annat guidade andningsövningar och uträkning av konditionsnivå (beräknad genom maximala VO2). Flex 2 blir tunnare och får trendiga accessoarer för att hålla motivationen med stil.

Fitbit, global ledare inom ”Connected health and fitness” och för att bygga vidare på den popularitet deras revolutionerande bärbara enheter redan har lanserar de nu två cb3obevdpbh8qkt0lqxhnya träningsarmband – Fitbit Charge 2 och Fitbit Flex 2. Charge 2 och Flex 2 kan enkelt spåra dina viktigaste hälso- och träningsuppgifter med nya tunnare silhuetter och en upplevelse som är ännu mer engagerande, motiverande och personlig för att hjälpa dig att nå dina mål. Båda produkterna finns tillgängliga globalt idag för förköp på www.fitbit.com och tillgängligheten i butik börjar i höst:

 • Fitbit Charge 2: Charge HR det mest populära träningsarmbandet ifrån Fitbit har blivit ännu ett steg bättre. Förutom PurePulse pulsmätning har den nu även en förbättrad träningsupplevelse, nya hälso – och träningsverktyg, smarta notiser för det du behöver mest och en ny design med större display och utbytbara armband som enkelt hjälper dig gå direkt ifrån ett träningspass till en utekväll.
 • Fitbit Flex 2: Fitbits första träningsarmband någonsin med funktioner för simning är både supertunn och kan anpassas för varje tillfälle genom utbytbara armband som förvandlas med klassiska, eleganta accessoarer eller hängsmycken, så att du enkelt kan spåra hela dagens aktiviteter, träning och sömn på ditt egna personliga sätt.

– Under de senaste nio åren har vår främsta uppgift varit att förnya oss både inom design och användarvänlighet, baserat på vår förståelse för vad konsumenterna vill ha. Detta har gjort oss till ett globalt ledande företag inom wearables. Flex blev snabbt den bäst säljande aktivitetsmätaren på marknaden som en av de första smarta accessoarerna att framgångsrikt kombinera kondition och mode. Vi har revolutionerat Flex 2 genom att göra den fungerande vid simning och genom att lägga till fler funktioner i en aktivitetesmätare som är 30 procent tunnare än originalet. Vi bröt ny mark med Charge HR genom handledsbaserad mätning av hjärtfrekvens. Nu har vi gjort det igen med Charge 2, vilket ger användarna en tydlig bild av sin konditionsnivå baserat på uppskattad VO2 Max, säger James Park, medgrundare och VD för Fitbit.

Få varje hjärtslag att räknas med Charge 2

Fitbit, världsledande inom wearables har återskapat Fitbit Charge HR, deras mest populära träningsarmband som var först med att kontinuerligt och automatiskt mäta puls via handleden. Med ett nytt, elegant utseende och en lättläst display som är fyra gånger större än originalet, ger Charge 2 användarna en upplevelse som är mer engagerande, motiverande och personlig för att hjälpa dig att nå dina mål.

Toppfunktioner inkluderar:

 • Innovationer från PurePulse: Kontinuerlig mätning av puls som gör det lättare att maximera träningen, få bättre koll på kaloriförbrukningen och få en större bild av den allmänna hälsan. Charge 2 utvecklar mätningen av hälsa och träning med två nya effektiva funktioner som drivs av användarens personliga puls:
 • Få en ögonblicksbild av din konditionsnivå: Ta automatiskt reda på hur vältränad du är med en personlig konditionsnivå och poänguträkning, VO2 max, som beräknas med hjälp av din användarprofils puls- och träningsdata. Utöver det kan du få vägledning för att vidta korrekta åtgärder och för att nå dina mål. Detta för att öka träningsfrekvens, intensitet, eller för att nå en sund vikt.
 • Koppla av med guidade andningsövningar: Charge 2 erbjuder en avkopplande upplevelse  som lugnar din kropp och själ genom personliga djupandningsövningar och mindfulness. Beat-to-beat förändringar i hjärtfrekvensen visar din personliga andningsfrekvens. Två och fem-minuters sessioner visar din realtidspuls genom visualiseringar, animationer och vibrationer som ett led för att hjälpa dig anpassa varje in – och utandning till övningarna, och hitta stunder av lugn under dagen. Forskning visar att om du utvecklar en långsiktig andningsövningsplan kan det ha positiva hälsoeffekter som minskad stress och ångest, samt sänkt blodtryck.
 • Förbättrad träningsupplevelse: Få träningsstatistik i realtid till höger på skärmen så att du kan göra snabba justeringar under din träning och förbättras med tiden.
 • Multi-sport lägen: Mät specifika sorters pass som löpturer, cykelturer, styrketräning, yoga med mera, samt få sammanfattningar efter träningen och en detaljerad rapport om din verksamhet i Fitbit appen.
 • Connected GPS: Länkar ditt konditionsarmband till GPS i din smartphone för att få ännu mer exakt och angripbar realtidsstatistik för t.ex. tempo och distans när du tränar, medan du sparar en karta över din rutt i appen.
 • Intervallpass-läge: Guidar dig genom olika perioder med högintensiv träning och återhämtning för att maximera träningspass som t.ex. cirkelträning så att du kan fokusera ordentligt.
 • Smartare, lättare mätning: Avancerade sensorer mäter hela dygnets aktiviteter och sömn. Smarttrack automatiska träningsregistrering mäter dina vardagliga aktiviteter såsom promenader, löpning, elliptisk träning etc. på ett enkelt sätt. Konstanta påminnelser om att röra på dig motiverar dig till att vara aktiv under hela dagen.
 • Elegant, ny design: Den moderna designen och den lättlästa rörelsekänsliga skärmen är fyra gånger större än Charge HR och är enkel att göra personlig så att den passar din stil bl.a. med utbytbara band och urtavlor – samtidigt som den håller dig uppkopplad med notisfunktioner.

Spåra din dagliga aktivitet på ett stilfullt sätt med Flex 2

Fitbit har förbättrat sin ikoniska aktivitetsmätare, Fitbit Flex, med ett supertunnt träningsarmband som även har funktioner för simning. Det kan enkelt förvandlas för att passa din personliga stil med hjälp av snygga nya tillbehör. Med smartare träningsfunktioner kan Flex 2 enkelt mäta din kondition och även ge motivationstips som hjälper dig att hålla dig aktiv hela dagen.

Toppfunktioner inkluderar:

 • Supertunn, minimalistisk design: Flex 2 är nu 30 procent tunnare, kan anpassas för varje tillfälle genom utbytbara armband. Det finns tunna, klassiska armband i sju färger som är perfekt för jobbet, när du går till gymmet eller ska ta en simtur.
 • Premiumtillbehör: Gör om och anpassa din Flex 2 med hjälp av en mängd olika Fitbit-designade armband och hängsmycken som bäst passar din stil eller aktivitet. Välj mellan lyxiga premiumarmband i rostfritt silverfärgat stål, 22-karats guld eller roséguld samt eleganta halsband i silver eller 22-karats guld för ett förhöjt utseende som smidigt passar in i din vardag så att du kan gå direkt från kontoret till en utekväll.
 • Mätning av simning: Flex 2 är Fitbits första armband med funktioner för simning och fungerar oavsett om du är i duschen, poolen eller havet. Flex 2 spårar automatiskt din simning i bassäng vilket inkluderar antal varv, din uthållighet, och kaloriförbrukning i Fitbits app.
 • Enkel och automatisk: Spåra din viktigaste hälsa och träningsstatistik, plus:
 • Smarttrack automatisk rörelsemätning känner av vilken träningsform du utövar (promenader, joggingturer, ridning, elliptisk träning, sport, aerobics, och nu även simning).
 • Rörelsepåminnelser hjälper dig att hålla dig aktiv genom vänliga notiser för att nå minimala mål för antal steg du ska ta per timme samt för att minska din stillastående tid.
 • Personifierade veckoträningsmål mål för att hjälpa dig att skapa en fast rutin och hålla motivationen uppe.
 • Smartare: En enkel LED-display använder färgkodade ljus för att visa framstegen du mätt mot dina dagliga mål samtidigt som den hjälper dig hålla kontakten med samtal och sms.

Designsamarbeten för Flex 2

Fitbit fortsätter att göra strategiska samarbeten med modedesigners och märken för att kunna erbjuda innovativa och spännande designs som gör det möjligt för dig att uttrycka din personliga stil samtidigt som du lever ett hälsosamt och aktivt liv. Designkollektioner från följande varumärken kommer att finnas tillgängliga för Flex 2.

 • PUBLIC SCHOOL: Genom att mixa runway-mode och en vasshet, erbjuder urban streetstyle lättillgängliga lyxiga accessoarer i många olika stilar. Allt ifrån lyxarmband till sportarmband som både är moderna och sofistikerade.
 • Tory Burch: Med klassiska, vågade och vardagliga designs signerade Tory Burch, kommer denna kollektion med detaljer i rostfritt stål och släta läderarmband att förvandla din aktivitetsmätare till ett chict smycke. Kollektionen finns tillgänglig under 2017.

Pris och tillgänglighet

Charge 2 och Flex 2 är tillgängliga för förköp imorgon på Fitbit.com och i september respektive oktober hos svenska återförsäljare. Fitbit Charge 2 och Flex 2 kommer att finnas tillgängliga globalt via återförsäljare imorgon. Priserna nedan är på Fitbit.com och prissättningen hos återförsäljare kan komma att variera.

Fitbit Charge 2 (1599 SEK) med ett klassiskt armband i svart, blått, plommon eller turkos.

Fitbit Flex 2 (999 SEK) med ett klassiskt armband i svart, lavendel, magenta eller marin.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>