Nu ökar möjligheten för företag och verksamheter i medicinteknikbranschen att arbeta mer jämställt och inkluderande
Hem PRODUKTNYTT Nu ökar möjligheten för företag och verksamheter i medicinteknikbranschen att arbeta mer jämställt

Nu ökar möjligheten för företag och verksamheter i medicinteknikbranschen att arbeta mer jämställt

Publicerat av: Redaktionen

Projektet Inkluderande Innovation lanserade under 2021 ett material som ska hjälpa företag och verksamheter i första hand i den medicintekniska branschen att arbeta mer jämställt och inkluderande.

Det gjorde vi vid två event; ett på svenska och ett på engelska.

Du kan nu ta del av materialet och presentationerna på Youtube!

Nu ökar möjligheten för företag och verksamheter i medicinteknikbranschen att arbeta mer jämställt och inkluderandeInkluderande Innovation är ett projekt inom det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health som syftar till att svensk medicinteknisk innovation ska blir mer träffsäker, relevant och kraftfull när den också är jämställd och inkluderande.

Ett aktivt jämställdhetsarbete och ett normkritiskt arbetssätt kan bidra till nya arbetssätt, till att man upptäcker nya målgrupper och inte minst att man utvecklar nya, ännu bättre medicintekniska produkter och tjänster.

Med ett mer inkluderande synsätt kommer produkter och tjänster i större utsträckning att bli mer målgruppsanpassade så att de ännu bättre kan möta behoven hos såväl vårdprofessioner som patienter.

En ökad medvetenhet om jämställdhet, mångfald och ett normkritiskt arbetssätt kommer på sikt att ge konkurrensfördelar som kan bli oerhört viktiga för ett företag. Inte minst då såväl vår nya lagstiftning som Agenda 2030 tar allt större plats.

Det nya materialet vänder sig främst till verksamheter med ett stort engagemang i medicinteknisk forskning och utveckling- såväl studenter, entreprenörer och forskare – men kan användas även av andra. Hör av dig till Malin Hollmark för att prata om inkludering och höra mer om arbetet som pågår!

Maila: Malin.Hollmark@swedishmedtech.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>