Den digitala vårdplattformen är en avgörande del av vårdens ekosystem
Hem NYHETERIT-LÖSNING Den digitala vårdplattformen är en avgörande del av vårdens ekosystem

Den digitala vårdplattformen är en avgörande del av vårdens ekosystem

Publicerat av: Redaktionen

[HÄLSOPARTNER] Behovet av digitala lösningar inom vården ökar snabbt, och vården ställs löpande inför möjligheter att implementera nya innovationer och tjänster.

Men för att utvecklingen ska ge på ett långsiktigt hållbart och säkert sätt med patienternas och vårdpersonalens behov i fokus, krävs ökad förståelse för den digitala vårdplattformens roll i vårdens ekosystem, menar Johan Gustavsson, VD Visiba Care.   

Sveriges har genom vision e-hälsa 2025 som mål att vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter inom vården. Ska detta ambitiösa och viktiga mål nås är det viktigt att satsningar på individanpassad och resurseffektiv vård görs.

Den digitala vårdplattformen är en avgörande del av vårdens ekosystem

Johan Gustafsson, VD Visiba Care

Som ledande leverantör av digitala vårdplattformar har Visiba Care lång och gedigen erfarenhet av att ha arbetat med att digitalisera sjukvården i snart 10 års tid.  Johan Gustafsson, vd Visiba Care, menar att det är viktigt att aktivt driva frågorna om hur vi säkerställer en infrastruktur som tar höjd för framtidens innovationer och som låter verksamheter stegvis utveckla sina erbjudanden för bästa möjliga användarupplevelse för patienter, anhöriga och vårdpersonal. Med anledning av det så anordnar Visiba Care ett seminarium under Almedalsveckan med temat, hur kan nationella och regionala digitala lösningar samverka för att främja en god och nära hälso- och sjukvård?

  • För oss på Visiba är det viktigt att bidra med våra erfarenheter som leverantör av digitala vårdplattformat till Sveriges regioner och vårdföretag. Vi driver aktivt frågan om den digitala vårdplattformens viktiga roll i vårdens ekosystem, därför är vi extra glada över att kunna föra denna dialog i Almedalen denna sommar, säger Johan Gustafsson, VD Visiba Care.

Erfarenheter från pandemin visar hur hälso- och sjukvården snabbt ställde om och lyckades förvalta de välfungerande digitala arbetssätten. Det är nu viktigt att ta vara på lärdomarna från denna speciella tid som bidrog till att vården fick vara snabba vid implementering av innovativa och digitala initiativ. Visiba Care menar att arbetet även framåt måste bygga på de regionala och verksamhetsnära drivkrafter och initiativ som utgjort motorn i förändringsarbetet de senaste åren.

Visibas digitala vårdplattform är en del av lösningen för att uppnå en god och nära vård. Den främjar ett öppet och levande ekosystem, där olika lösningar tillåts samverka och det går att koppla på fler system och lösningar i takt med teknologisk utveckling och digital mognadsgrad. Samtidigt ska patienterna inte behöva uppleva att de bollas runt mellan olika vårdinstanser, utan i stället sömlöst kunna navigera mellan digitala tjänster.

  • Utvecklingen går fort fram och vi kan idag erbjuda system för hela vårdkedjan, vilket knyter ihop vården bättre. Under pandemin såg vi hur utvecklingstakten ökade och hur teknik man tidigare bara pratat om började implementerats. Utvecklingstakten får inte avta utan måste fortsätta som den gjort och därför driver vi vikten av ett öppet och levande ekosystem inom vården, säger Johan Gustafsson, VD Visiba Care.

I Almedalen kommer Visiba Care att publicera ett white paper med insikter som beskriver hur den digitala vårdplattformen bidrar till att skapa sömlösa upplevelser i hälso- och sjukvårdens ekosystem av tjänster och lösningar.

Bland annat beskriver publikationen hur specialistvården genomfört fler förbättringar för både patienter och vårdpersonal tack vare Visiba Cares digitala vårdplattform. Exempelvis har nya möjligheter för digitala interaktioner och egenmonitorering av sjukdomar kopplats på befintliga system. Denna teknik gör det möjligt för ökad kontinuitet inom vården, något som är särskilt viktigt för specialistvården då många patienter är i behov av konsekvent kontakt och behandling. Tekniken som Visiba Care ligger bakom gör det också möjligt att förebygga vanligt förekommande problem hos patienterna och göra behandlingen mer exakt.

Vill du redan nu smygläsa, kan du ladda ner detta white paper direkt på Visiba Cares hemsida.

I Almedalen bjuder Visiba Care även in till ett seminarium om hur vi gemensamt kan säkerställa en tillgänglig, god och jämlik hälso- och sjukvård med hjälp av digitala, innovativa lösningar. Tillsammans med representanter från politik, region och patientföreträdare vill vi gärna diskutera denna viktiga fråga.

När: Tisdagen den 5:e juli kl 9:30-10:30

Var: Live via vår YouTube eller Best Western Strand Hotel i Visby, ”Bryggarsalen”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>