Universitetssjukhuset i Freiburg tecknar DrugLog-avtal
Hem NYHETER Universitetssjukhuset i Freiburg tecknar DrugLog-avtal

Universitetssjukhuset i Freiburg tecknar DrugLog-avtal

Publicerat av: Redaktionen

Universitetssjukhuset i Freiburg, Tyskland, och Pharmacolog ingår avtal avseende användning av DrugLog vid beredning och dosering av intravenösa läkemedel vid sjukhusets apotek.

Avtalet omfattar genomförandet av omkring 1000 tester med Universitetssjukhuset i Freiburg tecknar DrugLog-avtal 2DrugLog, med möjlighet att utöka avtalet för ytterligare tester.

Universitetssjukhuset i Freiburg kommer att kontrollera beredningar av totalt tio olika läkemedel under avtalsperioden. Sjukhuset räknar med att utföra omkring 1000 tester och kommer att betala marknadsmässigt pris för genomförda tester. Syftet med avtalet är att etablera en fungerande arbetsprocess där DrugLog används för att verifiera beredningar gjorda vid sjukhusapoteket. Under avtalsperioden skall parterna förhandla om ett potentiellt avtal som gäller tills vidare.

”Att på kort tid etablera två installationer på Europas kanske viktigaste marknad är enormt uppmuntrande och ett starkt betyg åt vårt DrugLog-system. Sjukhusapoteket, under ledning av professor Martin Hug, ligger i framkant vad gäller kvalitetsarbetet inom såväl läkemedelshantering som produktion. Avtalet är ett resultat av samarbetet med vår distributör Pharmed SAM, som fortsätter att göra ett mycket gott arbete”, säger Mats Högberg, vice VD samt sälj- och marknadschef, Pharmacolog AB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>