HiQ hjälper DIACOR att förnya digital Hälsa och Sjukvård
Hem TEKNIK HiQ hjälper DIACOR att förnya digital Hälsa och Sjukvård

HiQ hjälper DIACOR att förnya digital Hälsa och Sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

HiQ har utvecklat en ny e-hälsotjänst för Diacor i Finland. Nya DiacorPlus är Finlands mest omfattande mobila vårdcentral, och gör det möjligt för Diacors kunder att i realtid träffa läkare via chat eller videosamtal, samt ta del av personlig patientdata.

Hälso- och sjukvårdsaktören Diacor lyfter digital sjukvård till en ny nivå i Finland i och med lanseringen. DiacorPlus ger kunderna möjlighet att träffa doktorn online för medicinsk konsultation eller diagnos. Användarna får också tillgång till personlig vårdrelaterad information, såsom laboratorieresultat, i realtid. HiQ har ansvarat för utvecklingen av tjänsten och hjälpt Diacor att förverkliga sin vision: ”att erbjuda alla kunder personlig vårdservice och information, när och var som helst, på ett enkelt och smidigt sätt”.hiq

– Redan från början var målet att bygga marknadens bästa och mest högkvalitativa tjänst för mobil hälso- och sjukvård. Vi ville att varje Diacor-kund skulle få tillgång till tjänsten samtidigt, oavsett vilken mobil enhet man använder. Trots vår extremt ambitiösa tidsplan har vi inte kompromissat gällande funktionalitet eller kvalitet vid något skede, vilket är otroligt viktigt när man jobbar med hälso- och sjukvård, säger Tuomas Teuri, IT-chef på Diacor.

HiQ tog fram en mobillösning för iOS, Android och Windows Phone. Utöver detta skapade HiQ helhetslösningens serverlager samt den nya tjänstens webb. I samarbete med Diacors läkare utvecklade HiQ också gränssnittet som tillåter Diacors specialister att prata med kunderna online oavsett tid och plats. Projektet tog endast fem månader, hela vägen från design och utveckling till att tjänsten nu finns tillgänglig för nedladdning.

– HiQs team identifierade omedelbart det rätta tillvägagångssättet för att skapa de funktioner som gör våra kunders liv enklare. Vi fick högkvalitativt kunnande genom alla steg av projektet, alltid med slutanvändaren i fokus, fortsätter Teuri.

– Teknik som används på rätt sätt möjliggör mänskliga digitala tjänsteupplevelser, även inom områden som fram till nu i huvudsak baserats på fysiska möten. Vi är väldigt stolta och glada över det här samarbetet och över att vi fått vara med och förverkliga Diacors vision, säger Jukka Rautio, VD på HiQ i Finland.

– Vi på HiQ har under de senaste åren vunnit mark och stärkt vår position inom e-hälsa. Samarbetet med Diacor är ännu ett bra exempel på hur digitaliseringen kan förenkla människors vardag, avslutar Lars Stugemo, VD och koncernchef på HiQ.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>