Expert inom pankreassjukdomar, Dr. Marco Del Chiaro, till Immunovias Scientific Advisory Board
Hem NYHETERCANCERVÅRD Expert inom pankreassjukdomar, Dr. Marco Del Chiaro, till Immunovias Scientific Advisory Board

Expert inom pankreassjukdomar, Dr. Marco Del Chiaro, till Immunovias Scientific Advisory Board

Publicerat av: Redaktionen

Pankreascancer är en av de mest dödliga och svårdiagnostiserade cancersjukdomarna då symptomen är diffusa och kan förväxlas med andra sjukdomar. Dr. Marco Del Chiaro, en globalt erkänd expert på kirurgi av pankreassjukdomar, transplantation och robotkirurgi, har utsetts till Immunovias Scientific Advisory Board.

Dr. Del Chiaro bidrar med långvarig erfarenhet från kirurgi av pankreassjukdomar och förmågan att identifiera högriskindivider för cancer i bukspottskörteln. Utnämningen är i linje med Immunovias strategi att kunna leverera den första validerade testen för tidig diagnos av cancer i bukspottskörteln.

Vi är mycket glada över att Dr. Marco Del Chiaro har accepterat att ansluta sig till Immunovias Scientific Advisory Board. Som världsledande kirurg och expert på pankreassjukdomar, kommer han att ge ovärderlig erfarenhet och insikter till vårt program för pankreascancer, säger Mats Grahn, VD, Immunovia.

Varje år dör över 40 000 personer i pankreascancer och enbart i USA fastställs 50 000 nya fall årligen. Överlevnadsprognosen under en femårsperiod är i nuläget fyra till sex procent. Fram till 2020 förväntas pankreascancer bli den andra vanligaste orsaken till dödsfall i cancer. Då chanserna till överlevnad ökar vid operation i fas I/II, kan tidig upptäckt avsevärt förbättra pankreascancerpatienternas överlevnad under femårsperiod till potentiellt 50-60 procent.

Marco Del Chiaro, MD, PhD, FACS, är för närvarande docent i kirurgi och ansvarig för pankreaskirurgiska enheten vid avdelningen för kirurgi, inom institutionen för Klinisk vetenskap, intervention och teknik. Han är också överläkare i kirurgi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Marco Del Chiaro erhöll sin läkarexamen från universitetet i Pisa, Italien, där han även fullgjorde sina studier i allmän- och transplantationskirurgi. Han tog sin doktorsexamen i nya teknologier för hälsovård från samma institution. Dr. Del Chiaro är revisor för European Pancreatic Club, medlem i rådet för International Association of Pancreatology samt grundare och samordnare av italienska Registry of Familial Pancreatic Cancer, av Young Pancreatologist Platform in Europe och av European Study Group on Cystic Tumors of the Pancreas.

Immunovia AB grundades 2007 av forskare från Institutionen för immunteknologi vid Lunds universitet och CREATE Health, strategiskt centrum för translationell cancerforskning i Lund, Sverige. Immunovias strategi är att analysera den uppsjö av information som finns i blodet och översätta den till kliniskt användbara verktyg för att diagnostisera komplexa sjukdomar såsom cancer. Målet är att göra detta på ett tidigare stadium än vad som hittills har gjorts.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>