Initiativtagaren till Sveriges största diabetesforum utsedd till årets läkemedelsprofil
Hem HÄLSA Initiativtagaren till Sveriges största diabetesforum utsedd till årets läkemedelsprofil

Initiativtagaren till Sveriges största diabetesforum utsedd till årets läkemedelsprofil

Publicerat av: Redaktionen

Jacob Ahlsson har utsetts till Årets läkemedelsprofil 2017 för att ha utvecklat ”Livet och diabetes” till den i särklass största communityn för människor med diabetes i Sverige.

Initiativtagaren till Sveriges största diabetesforum utsedd till årets läkemedelsprofil 1

Livet och diabetes, ett bloggforum för dig som lever med, eller nära någon med, diabetes

Utmärkelsen delas ut årligen av Läkemedelsmarknaden för att uppmärksamma energiska nytänkare som gjort kreativa insatser på läkemedelsområdet.

En vinterkräksjuka, ett barnkalas, ett midnattslopp eller en solsemester är händelser som flyter förbi i livet men som kan innebära helt andra utmaningar för den som lever med, eller nära någon med, diabetes.

– Jag älskar att resa! Men att komma förbi säkerhetskontrollen på flygplatsen med tvåhundra nålar och vätska (insulin) i såväl mitt eget som alla medresenärers handbagage är inte helt problemfritt. Och det finns situationer som kan bli särskilt allvarliga för mig – som när jag blev magsjuk i Afrika häromåret. Då var det tur att min pappa hade koll, säger Sofia Larsson-Stern, som har levt med Diabetes typ 1 i snart 10 år.

Sofia ”Diabetesia” Larsson-Stern, som hon kallas, är en av runt 100 bloggare som berättar om sin vardag i det som snabbt har blivit Sveriges största diabetesforum online. Initiativtagaren till forumet, Jacob Ahlsson, utsågs i dag på Läkemedelsmarknadsdagarna till Årets läkemedelsprofil 2017.

– Diabetes är en tuff och utlämnande sjukdom och vi såg i början av förra året att det fortfarande inte fanns en mötesplats online där hela vardagen med diabetes fick komma fram. Så ett sådant forum ville vi bidra till, säger Jacob Ahlsson, Sverigechef för Roche Diabetes Care.

Utmärkelsen i all ära, men det verkliga kvittot på framgången är den nytta forumet gör.

– Visst är jag som initiativtagare mycket hedrad över att få utmärkelsen, men det är alla fantastiska kollegor, samarbetspartners, skribenter och följare som gör bloggen möjlig. Vår vision är att alla som lever med diabetes ska leva så obegränsat som möjligt. Tack vare den stora mängd erfarenheter och tips som delas i forumet blir vardagen så mycket enklare för så många, säger Jacob Ahlsson.

Om Livet och diabetes (livetochdiabetes.se och facebook.com/livetochdiabetes)
Forumet livet och diabetes, som finns dels som en blogg och dels en Facebooksida, startade år 2016 av Jacob Ahlsson och hans kollegor på Roche Diabetes Care i Sverige. Med bloggforumet ville de visa hur det är att leva med diabetes. Forumet har i dag 100 aktiva bloggare och nästan 27 000 följare. Redaktionellt arbete med forumet sker i samarbete med reklambyrån Søder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>