US Food and Drug Administration (FDA) godkänner Natural Cycles som den första digitala preventivmetoden i USA
Hem ANNONS Natural Cycles får grönt ljus av Läkemedelsverket

Natural Cycles får grönt ljus av Läkemedelsverket

Publicerat av: Redaktionen

I Augusti i år kunde vi läsa om att den amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsvärket, US Food and Drug Administration (FDA), hade godkänt Natrual Cycles ansökan för klassificering som preventivmedel.

Natural Cycles får grönt ljus av Läkemedelsverket 2Detta innebär fortfarande idag att Natural Cycles är hittills den enda godkända digitala produkten som klassas som preventivmedel. Det har varit ett tufft år hittills för företaget då många kvinnor som har använt appen, ändå blev gravida och appen anmäldes av barnmorskor för ovfrivilliga graviditeter. I början av januari var det 37 anmälda fall och i början på september var det totalt 178 fall av ofrivilliga graviditeter som hade anmälts. I januari efter de anmälda fallen, bestämde sig Läkemedelsverket att inleda en granskning av appen och för några dagar sedan kom de positiva nyheterna att även Läkemedelsverket i Sverige har godkänt appen som preventivmedel.

Natural Cycles fungerar genom att man som användare prenumererar månadsvis eller årligen av tjänsten och att man varje morgon mäter sin temperatur med en basaltermometer. När användaren anger sin temperatur, analyserar appens algoritm kroppstemperaturen för att så exakt som möjligt informera användaren var hon befinner sig i sin menscykel och när man behöver använda skydd för att inte bli gravid.

Natural Cycles fick förra året en investering på 250 miljoner kronor och det har spekulerats i att detta var en av anledningarna att appen äntligen har blivit godkänd som preventivmedel. Men detta är inte den enda anledningen till appens succés. Skaparna av appen har kämpat länge och hårt för att nå den framgång och de 400 miljonerna som företaget hittills har fått investerat.

Många gånger kan vi själva drömma oss bort och föreställa vad vi hade haft så pass mycket pengar.  Vad skulle du göra om du hade obegränsat med pengar? Föreställ dig att du vinner storvinst på ditt favoritlotto eller att du är med och startar ett vinnande koncept. För vissa innebär pengar ett liv i lyx och flärd, medan för andra innebär det frihet.  Oavsett vad målet är med pengarna, så är det viktigaste att man har en plan, även om denna kan ändras på vägen. Att bli rik är en långsiktig plan och en inställning som kräver att man är fokuserad och motiverad till det man gör eller vill göra.

Det viktiga för att hitta motivationen är att inse vad som är ens dröm och vad man vill uppnå. Precis som grundaren till Natural Cycles gjorde, då hon ville hitta ett alternativ till preventivmedel som innehåller hormon eller användning av kondom. När din idé är på plats gäller det att jobba hårt och spara in på det mesta man kan. Se även till att skaffa en utbildning inom det område som berör dina idéer. Med dina förtjänta kunskaper och besparingar, så är nästa steg att skaffa erfarenhet för att kunna starta eget. Glöm inte att se till att få investeringar i din företagsamhet och att själv göra investeringar för att få dina pengar att växa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>