Startupbolag digitaliserar patienthantering för ökad patientsäkerhet
Hem TEKNIKSÄKERHET Startupbolag digitaliserar patienthantering för ökad patientsäkerhet

Startupbolag digitaliserar patienthantering för ökad patientsäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Vinnaren i vårens andra omgång av entreprenörstävlingen UIC Demo Day, vill öka patientsäkerheten genom att digitalisera den nu manuella hanteringen av checklistor och anteckningar.

Under UIC Demo Day välkomnas allmänheten för att träffa entreprenörer som demonstrerar sina innovativa produkter och tjänster och besökare kan rösta på bästa bolag.

I juni genomfördes eventet digitalt och flest röster fick affärsidén Dendrit, skapad av RoundBit.

UIC genomför årligen tre omgångar av UIC Demo Day. Årets andra omgång arrangerades digitalt och pågick i fyra dagar – UIC Demo Week. Under veckan presenterade ett tjugotal entreprenörer sina innovativa produkter och tjänster. Besökare fick möjlighet att läsa om de nya affärsidéerna, se pitcharna och rösta på sina favoriter, vilket blev Uppsalaföretaget RoundBit.

Med 1283 röster vann RoundBit besökarnas röst, för Dendrit som bästa affärsidé. För vårdgivare som värnar om säker vård och god arbetsmiljö erbjuder RoundBit ett digitalt arbetsverktyg som visualiserar och effektiviserar läkarens arbetsflöde. De ersätter den handskrivna papperslappen och gör anteckningar till mer än bara anteckningar. Det sparar tid, underlättar arbetet, minskar vårdkostnaderna och leder säkrare vårt för patienterna.

Startupbolag digitaliserar patienthantering för ökad patientsäkerhet

Foto: Oscar Björnfot, medgrundare av RoundBit, vinnare i entreprenörstävling med innovationen Dendrit

– UIC har hjälpt oss att komma från tanke till handling. De veckovisa träffarna med nya fokusområden har hjälp oss att fortsätta röra på oss och inte fastna i gamla hjulspår. Genom UIC har vi också kommit i kontakt med många viktiga personer som har varit till stor hjälp på vår företagsresa. Vi har även fått hjälp att finansiera och testa våra idéer på ett strukturera sätt tidigt i processen. Nu används vår tjänst och vi ser fram emot att fler skall bli en del av vårt nätverk, säger Oscar Björnfot, medgrundare av RoundBit.

Alla företagspitchar finns fortfarande tillgängliga att se på webben.

Hos UIC får både startups och etablerade bolag, med nya idéer, inom alla branscher skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, nätverk, finansiering och den kunskap som krävs för att utvecklas eller nå en internationell marknad. UIC är en av landets främsta företagsinkubatorer och acceleratorer och rankas som en av världens 5 bästa företagsinkubatorer enligt UBI Global.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>