Så förblir du IT-säker – Tips inför 2018
Hem HÄLSA Så förblir du IT-säker – Tips inför 2018

Så förblir du IT-säker – Tips inför 2018

Publicerat av: Redaktionen

Hur ser säkerhetshoten ut under 2018?  Vad kan man göra för att förbättra IT-säkerheten och vad kommer hackarna att sikta in sig på under nästa år? Erik Henriksson, kundansvarig på Akamai, har sammanställt en lista med frågor och svar kring de viktigaste punkterna.

 1. Så förblir du IT-säker - Tips inför 2018 1

  Erik Henriksson, kundansvarig på Akamai

  Räcker förra årets skydd till årets hot?

Hoten på internet har förändrats oerhört mycket under 2017. Ompröva och utvärdera säkerhetskontrollerna i din organisation. Det är viktigt att förstå fullt ut hur effektivt det nuvarande skyddet verkligen är. Frågan du ska ställa dig är: Räcker 2017 års skydd under 2018? Svaret är: Förmodligen inte.

 1. Webbapplikationssäkerhet – var finns de största problemen?

Sårbarheter finns framförallt inom web frames och content management-system som Apache Struts, WordPress och Joomla. Problemen finns inte bara i själva källkoden, utan även i populära plug-ins och tillägg.

 1. Vad kommer att förändras i framtiden?

Mycket. Framförallt kommer förändringshastigheten att öka under 2018.

Under 2017 såg vi att företag måste patcha sina system allt snabbare – det räcker inte med månader eller år utan det måste göras inom några veckor eller dagar. Vi såg också några av de största DDoS-attackerna någonsin i slutet av 2016 och under 2017. Hotet om en serie DDoS-attacker som överstiger 1 TPBs är högst verklig.

 1. Vad blir det största säkerhetshotet mot företag under 2018?

Organiserad brottslighet. 2017 visade oss verkligen att företagen står öga mot öga med välorganiserade kriminella organisationer, hackare som stöds av konkurrenter, och till och med nationella stater.

 1. Vad kan tillverkarna göra för att skydda användarna mot dessa hot?

En viktig sak: Tillverkarna måste sätta säkerheten mycket högt i sina nya produkter. Konsumenten måste skyddas. Ignorerar tillverkarna det här så riskerar hela internet att äventyras.

 1. Hur kommer hackarnas drivkrafter att förändras under 2018?

Hackandet blir mer och mer ett jobb. Om tidigare upplagor av hackare kanske drevs av nyfikenhet, så är den nya hackaren mycket mer professionell. Det är ett jobb. Och med det kommer en högre grad av professionalism och mer resurser. Att skydda sig kräver allt mer.

 1. Vad kommer hackarna att rikta in sig på under 2018?

Databaser. Främst finansiella och medicinska databaser. Faktum är att hälsoinformation är hårdvaluta på den svarta marknaden, eftersom de är laddade med personligt identifierbar information (PII).

Sjukvårdsinstitutionerna kommer att ha all anledning att se över sina budgetar för IT-säkerhet nästa år.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>