ADDI Medical har tillsammans med CompuGroup Medical blivit utvalda som en av leverantörerna i det europeiska H2020 Pre-commercial Procurement (PCP)-projektet ”CAREMATRIX”
Hem NYHETERFORSKNING ADDI Medical AB har tillsammans med CompuGroup Medical blivit utvalda som en av leverantörerna i det europeiska H2020 Pre-commercial Procurement (PCP)-projektet ”CAREMATRIX”

ADDI Medical AB har tillsammans med CompuGroup Medical blivit utvalda som en av leverantörerna i det europeiska H2020 Pre-commercial Procurement (PCP)-projektet ”CAREMATRIX”

Publicerat av: Redaktionen

ADDI Medical AB (ADDI) har tillsammans med CompuGroup Medical Sweden AB (CGM) blivit utvalda av det europeiska H2020 PCP-projektet ”CAREMATRIX” som en av leverantörerna.

Syftet med projektet är att leverera en integrerarad vårdlösning utformad för att utmana hälsomarknaden att utveckla innovativ teknologi för människor med multisjukdomar-PMM.

PMM (people with multimorbidity) är en individ som har två eller flera kroniska hälsotillstånd som tex diabetes, hjärtsjukdom och depression.

Multisjuklighet – en växande fråga för vård och omsorg

När befolkningens förväntade livslängd ökar, blir multisjuklighet en enorm utmaning för vårdgivare inom hela EU. Multisjuka drabbar upp till 65 % av alla individer över 65 år samt även yngre människor från områden med begränsad vårdtillgång. Grundläggande förändringar krävs för att vården ska klara av att möta morgondagens krav, både ur ett kvalitets- och effektivitetsperspektiv.

Genom CAREMATRIX projektet möjliggörs att man kan minska tiden som patienter behöver vistas på vårdinrättningar samt ge patienterna en säkrare och mer kvalitativ vård. Detta kommer avlasta vården samt skapa mervärde för patienten och samhället i stort, säger Mattias Bengtsson, Business Development Manager, på CGM”.

ADDI Medical har tillsammans med CompuGroup Medical blivit utvalda som en av leverantörerna i det europeiska H2020 Pre-commercial Procurement (PCP)-projektet ”CAREMATRIX””Genom vårt samarbete med CGM kommer vården att få en automatiserad plattform som innehåller monitoreringstjänster och funktioner som på ett helt nytt sätt kan integrera olika vårdplaner och involverar patienten i dennes vårdresa. Detta kommer inte bara avlasta och optimera vårdpersonalens arbete, utan även ge extra trygghet för patienterna oavsett när och var vården ges.” säger Nina Sellberg, VD hos ADDI”.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>