Alpha Therapy Solutions och Telix får forskningsbidrag på 990 000 euro för behandling av cancer
Hem NYHETERCANCERVÅRD Alpha Therapy Solutions och Telix får forskningsbidrag på 990 000 euro för behandling av cancer

Alpha Therapy Solutions och Telix får forskningsbidrag på 990 000 euro för behandling av cancer

Publicerat av: Redaktionen

Telix Pharmaceuticals (Telix) och Alpha Therapy Solutions (ATS) har fått finansiering för att utveckla ett nytt läkemedel för riktad alfa-terapi (TAT) med den alfapartikelemitterande radioisotopen astat-211.

Projektet, med en budget på 990 000 euro över tre år, omfattar uppskalning av radiokemi, prekliniska studier samt stöd för en Fas 1 klinisk studie.

Den effektiva uppskalningsproduktionen av astatinerade radiofarmaceutika möjliggörs med hjälp av ATS nya automatiserade produktionsplattform.

Projektet ger ATS möjlighet att validera bolagets automatiserade produktionsplattform tillsammans med ett av de ledande läkemedelsbolagen inom nuklearmedicin.

Bidraget från EUREKA Association visar på potentialen i användning av riktad alfa-terapi med radioisotopen astat-211.

– Vi är tacksamma över denna möjlighet att kunna utveckla vår teknik på ett sätt som möjliggör bättre och mer skonsamma framtida onkologiska behandlingar, säger Milton Lönnroth, vd och medgrundare på ATS.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>