En av fyra kardiologer lider av psykisk ohälsa
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Amerikansk studie :En av fyra kardiologer lider av psykisk ohälsa

Amerikansk studie :En av fyra kardiologer lider av psykisk ohälsa

Publicerat av: Redaktionen

En ny studie publicerad i Journal of the American College of Cardiology har funnit att en av fyra kardiologer lider av psykisk ohälsa.

Studien, som undersökte 2 009 kardiologer i USA, visade att stressrelaterade tillstånd som depression, ångest och utmattningssyndrom var vanliga bland deltagarna.

Forskarna bakom studien noterade också att högre arbetsbelastning, längre arbetsdagar och ökade administrativa uppgifter var faktorer som kan bidra till ökad stress bland kardiologer.

”Dessa resultat påminner om behovet av att uppmärksamma psykisk hälsa inom sjukvårdsyrken och att tillhandahålla resurser för att stödja personal som kämpar med psykiska hälsoproblem.”, kommenterar David Grönte, överläkare i psykiatri från Linköping.

En av fyra kardiologer lider av psykisk ohälsa

”Det är också viktigt att överväga hur man kan minska arbetsbördan för kardiologer och annan sjukvårdspersonal för att förbättra deras arbetsmiljö och hälsa.”, fortsätter David Grönte.

Genom att öka medvetenheten om psykisk hälsa och främja en hälsosam arbetsmiljö för kardiologer och annan sjukvårdspersonal kan vi hjälpa till att minska förekomsten av psykiska hälsoproblem och förbättra den patientnära vården.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>