BioArctic erhåller patent i USA för teknologi för transport av läkemedel över blod-hjärnbarriären
Hem HÄLSA BioArctic AB erhåller patent i USA för teknologi för transport av läkemedel över blod-hjärnbarriären

BioArctic AB erhåller patent i USA för teknologi för transport av läkemedel över blod-hjärnbarriären

Publicerat av: Redaktionen

BioArctic AB meddelade idag att det amerikanska patentverket, US Patent and Trademark Office (USPTO), har beviljat BioArctic ett nytt plattformspatent.

Det är en teknologi framtagen för att transportera biologiska läkemedel över blod-hjärnbarriären.

Patenten, som ingår i företagets Brain Transporter-patentportfölj, träder i kraft den 15 november 2022 och sträcker sig fram till 2037.

Blod-hjärnbarriären skyddar hjärnan från främmande ämnen genom att begränsa passagen av ämnen in i hjärnan. Den patenterade teknologin (US patent nr 11 498 974) har utvecklats för att underlätta transporten av biologiska läkemedel över denna barriär, och därigenom potentiellt förbättra ett läkemedels effektivitet.

BioArctic erhåller patent i USA för teknologi för transport av läkemedel över blod-hjärnbarriären– Vi är glada över att det amerikanska patentverket har beviljat detta nya patent. Förbättrad transport av biologiska läkemedel över blod-hjärnbarriären kan leda till förbättrad effekt och minskade biverkningar av nuvarande och framtida behandlingar av hjärnsjukdomar, säger BioArctics vd Gunilla Osswald.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>