Capio Ögon förvärvar Stockholms Ögonklinik
Hem NYHETERFORSKNING Capio Ögon förvärvar Stockholms Ögonklinik

Capio Ögon förvärvar Stockholms Ögonklinik

Publicerat av: Redaktionen

Capio Ögon har tecknat avtal om att förvärva Stockholms Ögonklinik och kommer i och med förvärvet att ytterligare stärka företagets utbud inom vårdval ögon i Stockholm.

-Vi är väldigt glada över att vi kommit fram till ett avtal om att förvärva Stockholms Ögonklinik, säger Karl Johansson Bäckgren, VD för Capio Ögon.

Vi har under en tid tittat på lämpliga förvärv som passar in i vår verksamhet. Vår uppfattning är att Stockholms Ögonklinik är rätt då företagets patient- och kvalitetsfokus överensstämmer med vårt eget. I och med det kommande förvärvet kommer vi att både stärka och bredda vårt utbud av vårdtjänster inom vårdval ögon i Stockholm och tillsammans kommer vi att kunna utveckla verksamheterna. Efter förvärvet, som är planerat att genomföras 31augusti, kommer Capio Ögon erbjuda vård på fem kliniker i Stockholm.

-Förvärvet innebär även att Capio Ögon avsevärt stärker vårt samarbete med försäkringsbolagen, säger Karl Johansson Bäckgren. Det innebär att vi kan bli en naturlig partner till försäkringsbolagen när det gäller ögonsjukvård.

Capio Ögon förvärvar Stockholms Ögonklinik-Det känns bra att vi har hittat en partner som redan är aktiv inom vård och framförallt inom ögon. Nu kan vi med gemensamma krafter fokusera ännu mer på att leverera bästa tänkbara ögonsjukvård till våra patienter, säger Göran Lind, VD för Stockholms Ögonklinik.

Capio Ögon är det gemensamma varumärket för Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik och Capio Scanloc Ögon och tillsammans utför Capio Ögon idag ca 20% av alla Sveriges gråstarroperationer.

Förutom det har bolagen ögonmottagningar för allmänna ögonsjukdomar samt opererar synfel. Företaget har idag 14 ögonkliniker runt om i landet.

Stockholms Ögonklinik startades redan 1991 av professor Bo Philipson och har därefter vuxit till att bli Sveriges största, enskilda, privata ögonklinik. Kliniken har sedan starten varit verksam på Sophiahemmet och en stor del av patientflödet är försäkringspatienter. Förutom att kliniken har samtliga möjliga tilläggsavtal med Regionen så genomförs även injektioner samt glaukomoperationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>