#detsynsinte – dekaler som gör skillnad!
Hem HÄLSA #detsynsinte – dekaler som gör skillnad!

#detsynsinte – dekaler som gör skillnad!

Publicerat av: Redaktionen

Skyltmax lanserar nu kampanjen #detsynsinte i samarbete med Mind.

Syftet är att öka kunskapen om och minska skammen kring psykisk ohälsa. Med hjälp av dekaler uppmuntrar Skyltmax människor till att våga prata om en idag tabubelagd sjukdom och hjälpa till i arbetet mot psykisk ohälsa.

Skyltmax

Skylttillverkaren Skyltmax startade 2008 med försäljning av skyltar på Internet. Sedan dess har sortimentet utökats i snabb takt. Idag har över två miljoner skyltar levererats till fler än 80 olika #detsynsinte – dekaler som gör skillnad! 2länder världen över. Skyltmax är vad man idag kan kalla för en framgångssaga, men vägen dit har inte alltid varit lätt.

Skyltmax historia

Skyltmax grundades av de två kusinerna David Engstrand och John Eskilsson. David med bakgrund inom programmering hade upptäckt att möjligheten att beställa skyltar via nätet var begränsad. Han framförde idén till John om att låta kunden designa sina skyltar online på egen hand. Innan John hade hunnit tänka igenom affärsidén hade David redan färdigställt programvaran och köpt den första skyltmaskinen. Skyltmax växte i snabb takt till den framgångssaga det är idag. Utåt sett såg allting väldigt bra ut, men det var inte hela sanningen. Något år efter starten drabbades David av psykisk ohälsa, vilket kom att förändra hans liv. Efter två år med sjukdomen avslutade David själv sitt liv.

Dekaler som gör skillnad

Kampanjen #detsynsinte i samarbete med Mind har tagits fram för att hedra David och alla som lider i det tysta med psykisk ohälsa. När allt verkar bra utåt kan det vara annorlunda på insidan. Psykisk ohälsa är en sjukdom som många fortfarande har svårt att prata högt om och som ofta inte syns. Genom att erbjuda dekaler med hashtaggen #detsynsinte vill Skyltmax minska tabun kring psykisk ohälsa och göra det osynliga synligt. Dekalerna erbjuds i olika storlekar och kan beställas på Skyltmax hemsida. De insamlade pengarna går oavkortat till organisationen Mind. Mind har som vision att arbeta för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>