Doktorand-finansiering från KI stärker forskning om syrebrist i ögonvävnaden
Hem NYHETERFORSKNING Doktorand-finansiering från KI stärker nu forskning om syrebrist i ögonvävnaden

Doktorand-finansiering från KI stärker nu forskning om syrebrist i ögonvävnaden

Publicerat av: Redaktionen

Forskargruppsledare Helder André vid S:t Eriks Ögonsjukhus och Karolinska Institutet har tilldelats medel från KI:s särskilda anslag för utbildning på forskarnivå.

Finansieringen möjliggör en anställning av en doktorand för projektet Syrebristens betydelse för uppkomst av kärlsjukdomar i ögat under fyra år.

Doktorand-finansiering från KI stärker forskning om syrebrist i ögonvävnaden

Doktorsanslag från KI stärker forskargruppsledaren Helder Andrés projekt om syrebrist i ögonvävnaden

Anslaget är totalt på 1,4 miljoner kronor.

– Våren 2023 kommer vi att anställa en doktorand för att studera hur syrebrist påverkar näthinneceller och ger upphov till synskadande kärlsjukdomar i ögat. Målet är att utveckla nya behandlingar för att kunna rädda synen, säger forskargruppsledare Helder André.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>