Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA En vecka för kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa

En vecka för kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Under vecka 41 anordnas Skåneveckan för psykisk hälsa – en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa.

En vecka för kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa 2

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka fylld av seminarier, föreläsningar och kulturarrangemang på temat psykisk hälsa. Den genomförs under vecka 41 varje år, i samband med Världsdagen för psykisk hälsa.

I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. Kävlinge kommun bjuder in till flera kostnadsfria evenemang, bland annat bibliotearpi, målning, meditation, föreläsningar och skogsbad.

– Den psykiska hälsan är en av grunderna för vårt välbefinnande och vår hälsa, därför måste vi ta hand om och främja vår psykiska hälsa. Syftet med att vi skapar och samordnar evenemang och aktiviteter för er kommuninvånare under Skåneveckan är för att uppmärksamma och ge er förutsättningar för att stärka er psykiska hälsa. Genom att arbeta tillsammans med att öka kunskapen, hopp och samtal kring psykisk hälsa stärker vi folkhälsan i kommunen, säger Ebba Lindström, hälsoutvecklare i Kävlinge kommun.

Evenemang under Skåneveckan 2020 i Kävlinge kommun, 5-10 oktober:

  • Kunskap om hur läsning och bibliotearpi inverkar på psykiskt välmående
  • Målning på pannåer i Eyragårdens trädgård
  • Föreläsning med Martina Svensson
  • Måla och meditera med bibelns berättelser
  • Sinnesromässa tema kärlek
  • Föreläsning med Linda Nygren
  • Skogsbad med Lillian Lavesson

Läs om respektive evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skåneveckan samordnas av Region Skåne. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. Arrangörerna är allt i från privatpersoner och brukarföreningar till kommuner och privata arbetsgivare.

Läs mer om Skåneveckan och information om andra evenemang under veckan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>