[BLOGG] Onsdag den 29 mars – Då har vår härliga resa tyvärr kommit till sitt slut
Hem LIVSSTIL [BLOGG] Onsdag den 29 mars – Då har vår härliga resa tyvärr kommit till sitt slut

[BLOGG] Onsdag den 29 mars – Då har vår härliga resa tyvärr kommit till sitt slut

Publicerat av: Redaktionen

Brunbrända och fulla av ny energi tillsammans med Rosa Skrot. logga till word 0709 (002)

Vi kan konstatera att vi under dessa 8 dagar hunnit med 14 träningspass och dessutom besökt 4 underbara stränder, en nationalpark med vattenfall, en kvällsmarknad, Khao Lak ”down town”, dykning/snorkling för de som önskade och mängder med god mat och goda fruktdrinkar. rosaskrot

Jaja, någon Singha och något god drink har också slunkit ner. Förutom detta har vi med oss massor med bra tips och idéer från våra coacher Mela Lithman och Sofia Bursjöö som har kickstartat igång våren för oss. Jag kan inte tänka mig en bättre balans på en träningsresa och kommer absolut försöka komma iväg igen. Vilken boost för kropp och själ!

Tack för att ni hängde med oss via bloggen och hoppas vi har kunnat inspirera er lite för kanske framtida äventyr.

Susanne

Som tack! Du som har följ oss på bloggen: 

*Erbjudandet gäller tecknade/bokning under 2016, uppge koden ITHÄLSA16 när du bokar/köper ditt kort/Bootcamp/resa.

Specialerbjudande till dig som läser it bloggen!

  • 10 % rabatt på vårt gymkort Pink Card*
  • 10 % rabatt på vårt Bootcamp*
  • 1000 kr i rabatt på våra träningsresor*

Rosa Skrot gym tillägnat tjejer!

För snart 4 år sedan startade vi Rosa Skrot, med visionen om att tjejer behövde ett gym där dem kunde vara/göra precis som dem ville.

Vi skapade en mötesplats för tjejer där det är ok, att ta plats och lyfta varandra. Vi blev ganska snabbt varse att det vi gjorde uppskattades, 2013 van vi priset ”Årets ställe” i träningstidningen Topphälsa och 2014 vann vi guldhjärtat för ”Årets Gym” på Fitnessfestivalen (vår bransch Oscar ;))

Läs mer om Rosa Skrot –  http://www.rosaskrot.com/

 

[BLOGG] Onsdag den 23 mars – Resan fortsätter…..

Måndag kl 07:00 var det avfärd till Rawai Muay Thai för att få prova på lite Thaiboxning.

Vi var 16 förväntansfulla tjejer som började med att få hjälp med att linda våra händer inna passets början.

Sen vart det 2 timmars riktigt svettigt pass med skuggboxning och grunderna i Muay Thai. Verkligen superkul….och jobbigtJ

FB_IMG_1458528261098 (002)20160321_072925 (002)

Efter en riktigt välförtjänt frukost blev det lite poolhäng innan några km löpträning ner till stranden för eftermiddagens corepass i sanden. Core är, som jag skrev innan, något som vi fokuserar på under resan och detta pass var definitivt något man kommer kunna ta med sig hem och fortsätta med, både på gymmet och hemma i vardagsrummet.

På tisdagen fick vi träningsledigt, vilket gav utrymme för lite fria aktiviteter. Jag och Mela åkte ut till Similand Island och fick äran att dyka med lite havssköldpaddor, ett gäng åkte på en snorklingsresa till Similand och resten av gänget åkte till favorit stranden för lite strandhäng. Vi avslutade kvällen på Khao Laks marknad med ett stort utbud av kläder, kryddor, mat mm.

Onsdagen började med en soluppgångsyoga på stranden kl 06:00. Vi var ensamma på stranden och alla sitter helt tysta på varsin handduk och tittar ut över havet innan passet började. En stund för reflektion! Både över allt härligt vi får uppleva på denna resa, men som även oundvikligt för tankarna tillbaka på hur hårt Tsunamin drabbade Khao Lak.

Det känns ändå på något sätt fantastiskt att vara här och stötta turismen som Thailändarna bygger upp igen.

FB_IMG_1458710458956FB_IMG_1458710443728Mixen av träning, umgänge, god mat och underbar miljö är verkligen något som gör denna resa unik. Vi njuter i fulla drag!

Camilla ser till att vi har det bra och skjutsar, hämtar, fixar taxi, tipsar om trevliga ställen, hjälper oss lämna in och hämta tvätt, ta ut pengar, bokar aktiviteter och allt annat som gör att vi bara kan koppla av och fokusera på vårt välmående.

Bästa träningsresearrangören någonsin!

Imorgon kör vi sista passen för att sedan packa ihop oss för avfärd hem till Sverige igen. Det är inte utan lite vemod vi ska lämna detta underbara ställe och vårt härliga gäng, men jag återkommer innan dess…

Susanne

 [slideshow_deploy id=’800′]

BLOGG] söndag den 20 mars –

Vad vore väl härligare än lite löpskolning en lördagförmiddag i 37 gradig värme med ett gäng glada brudar?

Jag har hört talas om bikramyoga, men detta var mer bikramlöpning tror jag.

Vår löpcoach Sofia Bursjöö ( www.uppochhoppa.se) förklarade vad man ska tänka på när det gäller att hushålla på energin när man springer. Det främsta vi skulle tänka på var att inte sätta i hälen först som ger en bromsande effekt utan mer försöka landa med foten under kroppen, och att få benen att gå likt ett hjul som snurrar. Låter ju helt logiskt, men kommer kanske inte så självmant när man mer springer på i gammalt mönster. Höften är också viktig, den ska driva på framåt och hållningen skulle vara stolt. Vi körde ett par svettiga intervaller innan vi sedan fortsatte löpningen mot vår destination: Nationalparken med Ton Chonfa vattenfallen.

Här kan du få fler tips på intervaller och passupplägg! (http://uppochhoppa.se/?s=intervallpass) FB_IMG_1458404226380

Väl där startade vi vår trekking upp till nivå 5 genom små branta stigar och trappor i djungeln. Fantastiskt fint vilket gjorde att man mer njöt av naturen än tänkte på hur krävande det var för benen. Det prasslade i buskarna ordentligt ett par gånger vilket fick oss att länga på stegen betydligt!! Väl nere igen startade löpträningen tillbaka till Villa Mangosteen vilket gjorde att man var väl värd det efterföljande doppet i poolen.

Mangosteen föresten är en mörklila mandarinstor vacker frukt som växer från det upp till 25 meter höga Mangosteen trädet. Frukten har under tusentals år uppskattats av människor i Sydostasien och blivit känd som fruktens drottning. På Villa Mangosteen finns det ett par jättefina Mangosteen träd.

Eftermiddagen avslutades med Yoga på stranden i solnedgången på Memory beach där vi också avslutade med middag.

Söndagen startades med en trip till ön Kho Koh Khao och paradiset Hapla Beach. Vi startade med ett parfys pass på stranden kallat Beach Buddy, där vi jobbade två och två.

Det var roliga övningar hämtade från brottning och friidrott, varvat med dopp i havet för att kyla ner oss. Nu var det ju inte så att havet kylde speciellt mycket, men skönt och behövligt var det.

Sen fick vi några härliga lata timmar på den fina stranden innan vi tyvärr var tvungna att bege oss i god tid för att hinna med färjan, som lämnade kajen 30 sek innan vi kom då den var full. Vi fick snällt vänta på nästa båt som gick enligt tidtabellen Thai”ish” som visade sig vara 1½ timme senare. Det gick ingen större nöd på oss, men det vart ett sent svettigt Tabata benpass innan vi fick en god biff med massaman curry tillbaka på Mangosteen.

Tabata passet gick ut på att vi hade 7 stationer bara benträning där vi gjorde övningarna 20 sek, vila 10 sek, kör 20 sek etc, med 8 repetitioner i varje runda. Grymt jobbigt och det kommer kännas fint i benen till morgondagens Thaiboxning som startar 07:00.

På återhörande!

Susanne

[slideshow_deploy id=’742′]

 

[BLOGG] fredagen den 18 mars – Äntligen framme!

Jag tillät mig att börja bloggen med en liten paus… ledsen för det, men efter lång resa och efter att ha tappat en natt i tidsskillnad kändes första dagen skönt att ha datorfri, men det ändrar vi på nu.

Camilla Dymling som är VD på Rosa Skrot och även anordnar resan mötte upp oss på flygplatsen i Phuket och efter drygt 1 h minibusstur blev vi installerade på Villa Mangosteen i Khao Lak. En pool i mitten och 10 bungalows runtomkring. Underbart fint! Vi fick våra roomies och tid för installation.

Vi mjukstartade eftermiddagen med lite poolhäng och ett Yogapass lett av vår instruktör Mela Lithman till granntuppens galande och medan Mangosteens egen taxmix Limpan sprang runt och försökte sno våra Yogamattor:-) Efter en underbart god Thaimiddag vid poolkanten vart det, tack och god natt kl 20:30! 

Vaknade med ett ryck 07:00 då det var dags för ett morgonpass i cirkelform på gräsmattan i den ljumma (typ 29 grader) morgonsolen innan en välförtjänt frukost.

Alla fick presentera sig med namn, ålder (Skönt gäng på 16 personer mellan 18 och 58), lite kort om vart man är i livet och vad man vill få ut av veckan när det gäller träningen. Vi konstaterade snabbt att Coreträning var en gemensam nämnare och är något vi kommer fokusera mycket av träningen på under veckan.

Coren – eller bålen – är central i all träning, och genom en stark bål så håller du dig med största sannolikhet mer skadefri än annars. I slutet av passet fick vi se övningen magtunneln, som är bra att börja med om man inte är säker på hur stark man är i bålen. Den går till såhär: Lägg dig på mage på golvet. Låt höftben och bröst vara i golvet. Dra nu upp naveln mot ryggraden, tänk att du har en superkall isbit under naveln! Om man fotar dig från sidan så ska det nu vara en ”tunnel” – du ska kunna sticka in handen här! Målet är att du ska kunna hålla i en minut. J

Den 25 april är det mammatummyday, en dag som grundaren av ”mammamageappen”, Katarina Woxnerud har startat. Det är en dag som instiftad för att uppmärksamma de olika förlossningsproblem som kvinnor upplever, läs mer här!

Kom förbi Rosa Skrot den 25 april och få expertråd kring din mage från flera olika certifierade mammamagetränare.

Efter cirkelpasset gjorde vi oss redo för en flaktur ner till den underbara stranden White Sand Beach där vi ägnade dagen under

varsitt parasoll med en god bok fram till 16:00 tiden. Då var det dags igen. Vi trodde ett tag vi skulle på zoo, men alla djuren Mela rabblade ut var tydligen vi….i strandkanten! Vi har varit kålmaskar, grodor, ankor, hajar, krabbor, sjöstjärnor, kaniner etc, Passet avslutades med att vi skulle vara uppspolade maneter och den känslan var faktiskt ganska skön. Jobbigt pass som attan i den varma solen och en pappa med sin dotter som skulle ta sig ett dopp fick sig ett gott skratt. Jag låter bilderna tala för sig själv. Sjukt kul hade vi!!

 

Vi hörs snart igen!

Susanne

 

FB_IMG_1458303639707 FB_IMG_1458303695927 FB_IMG_1458303710629 FB_IMG_1458303730992

FB_IMG_1458303658132FB_IMG_1458314395303

(BLOGG) Onsdag den 15 mars – Är det fler än jag som funderat på och pratat om en träningsresa, men aldrig kommit till skott?

Jag tror att det var överskriften i presentationen från gymmet Rosa Skrot som tillslut fick mig att ta steget –

Mars!  Vit Sand!  Turkost hav!  Yoga i soluppgången!  Löpning i djungeln!  Magi!

rosa skrot

Tänk tanken att få komma iväg till Thailand med ett gäng ”än så länge” okända tjejer, två instruktörer och en hel vecka med mångsidig träning i en fantastisk miljö och få värmen som man saknat sedan i somras! Nu är jag övertygad om att jag säkert kommer få ångra min längtan efter 30 grader när vi väl drar på oss löparskorna första gången, men den utmaningen för kropp och psyke känns faktiskt också lockande.

Packningen består av en bunt nyinköpta träningskläder, ett par löpardojjor….nää föresten två par….eller räcker kanske ett par. Vätskeersättning, boxningshandskar, yogamatta, lindor för händerna, skavsårsplåster, Jabra sport hörlurar med inbyggd pulsmätare och en massa annat jag aldrig haft med på resa tidigare.

I morgon bär det av och när vi väl är på plats tänkte vi dela med oss av våra upplevelser under veckan för de som kanske själva är sugna på att komma iväg, men fortfarande inte kommit längre än till tanken.

Idag börjar min ”Blogg” följ med mig under en hel vecka på it-hälsa.se

Hälsningar från en förväntansfull Susanne

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>