Internationell jämförelse är InterSystems bäst på patientdata
Hem Teknik Internationell jämförelse är InterSystems bäst på patientdata

Internationell jämförelse är InterSystems bäst på patientdata

Publicerat av: Redaktionen

Det globala forsknings- och analysföretaget KLAS har utsett InterSystems journalsystem TrakCare till världens bästa journalsystem för akutvård utanför den amerikanska marknaden.

Dessutom publicerar KLAS en rapport där även interoperabilitetssystemet HealthShare topprankas som en av de bästa plattformarna för utbyte av patientdata.Takecare

– Det är ett erkännande som vi värdesätter stort, framförallt eftersom de bygger helt på bedömningar från vårdgivare som använder våra system varje dag för att kunna bedriva bättre vård, säger Katrin Nerhag, försäljningschef för InterSystems i Skandinavien.

TrakCare prisat som bästa, globala journalsystem för akutvård

InterSystems journalsystem TrakCare har tilldelats utmärkelsen Best in KLAS i kategorin akutvård utanför USA. Utmärkelsen bygger på betyg från vårdgivare som rankar bland annat systemens kvalitet, funktionalitet, användarvänlighet och interoperabilitet.

Syftet med Best in KLAS-utmärkelserna är att belöna framstående insatser i arbetet med att underlätta för sjukvårdspersonal att bedriva bättre vård. Best in KLAS uppmärksammar de mjukvaru- och tjänstelösningar som kan påvisa störst operativ och klinisk betydelse för sjukvården.

HealthShare högst rankat bland EMR-oberoende system

Interoperabilitetsystemet HealthShare topprankas av samma organisation som en av de bästa plattformarna globalt för utbyte av patientdata i KLAS-rapporten HIE 2016: Shifts in Vendor Performance and Provider Outlook .

Rapporten bygger på intervjuer med 332 vårdgivare genomförda av det oberoende analysföretaget KLAS, där vårdgivarna ombads betygsätta sina vårdinformationssystem. HealthShare fick en totalpoäng på 87,1, vilket var den näst högsta poängen totalt och högst bland EMR-oberoende system.

”Möjligheten att dela patientdata och därigenom underlätta övergångar inom sjukvården är avgörande för att kunna erbjuda kvalitativ vård,” slår rapporten fast.

På frågan om vårdgivarna tror att leverantören av IT-systemet kommer att kunna uppfylla deras krav på interoperabilitet även de närmsta åren, svarade dessutom nio av tio användare att InterSystems kommer lyckas uppfylla deras behov.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>