Ge alla kvinnor i Sverige rätt till subventionerade preventivmedel, mödravård och abortvård!
Hem HÄLSA Ge alla kvinnor i Sverige rätt till subventionerade preventivmedel, mödravård och abortvård!

Ge alla kvinnor i Sverige rätt till subventionerade preventivmedel, mödravård och abortvård!

Publicerat av: Redaktionen

Idag är det 8 mars, den internationella kvinnodagen.

Vi lever i ett land som ser sig som världens mest jämställda land, där kvinnor och män har i princip Ge alla kvinnor i Sverige rätt till subventionerade preventivmedel, mödravård och abortvård! 2samma möjligheter och rättigheter. Sverige är 7:e bäst i världen när det gäller mödradödlighet, eller graviditetsrelaterad dödlighet i nuläget.

Trots detta finns en stor mängd kvinnor som inte har rätt till graviditetsrelaterad vård i Sverige, trots att de befinner sig här under lång tid, blir gravida här, föder barn här. De utsatta EU-medborgare som befinner sig i Sverige får betala stora summor för vård som abort eller förlossning, då de flesta inte är sjukförsäkrade i sitt hemland och inte heller har det Europeiska sjukförsäkringskortet som behövs för att få subventionerad sjukvård som EU-medborgare i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>