Instituto Europeo di Oncologia i Milano i Italien väljer RayStation och RayCare till sin protonklinik
Hem NYHETERCANCERVÅRD Instituto Europeo di Oncologia i Milano i Italien väljer RayStation Laboratories AB och RayCare till sin protonklinik

Instituto Europeo di Oncologia i Milano i Italien väljer RayStation Laboratories AB och RayCare till sin protonklinik

Publicerat av: Redaktionen

RaySearch Laboratories AB (publ) meddelar att Instituto Europeo di Oncologia (IEO) Milano har lagt en order på dosplaneringssystemet RayStation och onkologiinformationssytemet RayCare som kliniken ska använda vid strålbehandling med protoner.

IEO har använt RayStation för strålbehandling med fotoner sedan 2017.

Instituto Europeo di Oncologia i Milano i Italien väljer RayStation och RayCare till sin protonklinik

Centret, som använder en kombination av olika strålningsmaskiner, kommer att ta en protonmaskin från IBA i klinisk drift hösten 2023 och av den anledningen har de valt att utöka användningen av RayStation och även lägga till RayCare. Jämfört med andra lösningar ger kombinationen av RayStation och RayCare tillsammans med en IBA-maskin en mer integrerad och enhetlig lösning genom hela arbetsflödet. Upplägget kommer även att bidra till ökad digitalisering på centret.

Roberto Orecchia, forskningschef på IEO: ”IEO är ett heltäckande cancercenter med fokus på att ge våra patienter den bästa vården. Implementeringen av protonbehandling är ytterligare ett viktigt steg för att upprätthålla vår höga vårdkvalitet. Vi är mycket glada att kunna kombinera IBA-maskinen med RayStation dosplaneringssystem och RayCare onkologiinformationssystem; de redan befintliga enheterna kommer att vara helt integrerade med den nya installationen. Jag är övertygad om att samarbetet med RaySearch Laboratories kommer att göra det möjligt för oss att stärka vår roll inom högteknologisk strålbehandling.”

Johan Löf, grundare och vd på RaySearch: ”IEO Milano är ett världsberömt center med lång erfarenhet av att använda RayStation. När de nu implementerar protonbehandling är jag glad att de har beslutat att utöka den befintliga installationen samt lägga till RayCare som sitt onkologiinformationssystem. RayStation är det klart marknadsledande dosplaneringssystemet för protonbehandling och denna order bekräftar det intresse vi nu ser för att addera RayCare för att skapa en integrerad lösning och få den fulla potentialen genom att ha alla RaySearchs system i samma mjukvaruplattform.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>