Hem NYHETERFORSKNING Kan sociala robotar hjälpa barn med autism?

Kan sociala robotar hjälpa barn med autism?

Publicerat av: Redaktionen

Spännande forskning, roliga experiment och samtal med forskare om allt mellan himmel och jord…

Kan sociala robotar hjälpa barn med autism? 3På fredag den 27 september är det åter dags för vetenskapsfestivalen ForskarFredag i hela Sverige. I Skövde hålls en föreläsning av forskaren Erik Billing kring sociala robotar och hur de kan hjälpa barn med autism.

Autism är en funktionsnedsättning som blir allt vanligare, både i Sverige och övriga värden. Behandling av autism är svårt, det kräver stor insats både från terapeuter och från patienten själv. De senaste fem åren har Erik Billing, tillsammans med kollegor på Högskolan i Skövde och runt om i Europa, utvecklat sociala robotar som en alternativ form av terapi för barn som diagnostiserats med svår autism.

Forskningsprojektet som heter DREAM avslutades nu i maj, och Erik delar med sig av de erfarenheter man fått under åren. Föreläsningen som hålls klockan 16:30 är öppen för allmänheten och ingår i ForskarFredags Öppet Hus på Balthazar Science Center under fredagseftermiddagen.

Vetenskapsfestivalen ForskarFredag når ut i hela Sverige. På 27 orter kan stora och små besökare träffa forskare, prova på egna experiment, upptäcka ny forskning och lära sig mer om hur vardagen för en forskare egentligen ser ut.

ForskarFredag arrangeras den sista helgen i september varje år sedan 2006. Nationell samordnare är föreningen Vetenskap & Allmänhet. Evenemanget är en del av European Researchers’ Night, den europeiska vetenskapsfestivalen som når över en miljon besökare i över 370 städer i hela Europa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>