Kostnadsfria digitala föreläsningar om hörsel – hör med Audika
Hem HÄLSA Kostnadsfria digitala föreläsningar om hörsel – hör nu med Audika

Kostnadsfria digitala föreläsningar om hörsel – hör nu med Audika

Publicerat av: Redaktionen

I samband med World Hearing Day lanserar nu Audika en serie med kostnadsfria digitala föreläsningar som är öppna för allmänheten att kunna ta del av. Cirka 1,5 miljoner människor i Sverige har en hörselnedsättning men bara 250 000 använder hörapparat.

Många väntar i snitt 10 år med att söka hjälp för sin hörsel.

Det vill Audika försöka förändra. Det första föreläsningen sker 28 mars kl 10:30, anmäl dig här.

”Vi kontrollerar våra ögon och tänder regelbundet men hörseln kommer nästan aldrig upp på tal. Vi måste våga prata om hörsel och örat samt upplysa om konsekvenser av att inte få hjälp med sin hörselnedsättning. Vi vet att hörsel är grunden till all kommunikation och en viktig aspekt när det gäller det sociala samspelet med omgivningen. Min förhoppning och vår ambition på Audika är att vi ska fortsätta sprida kunskap om hörsel och de stöd och hjälp som finns att få. Denna gång via kostnadsfria digitala föreläsningar. Det är vårt viktigaste fokus att hjälpa fler att höra bättre och minimera konsekvenserna av en försenad hörselrehabilitering.” Säger Mahsa Pourheidari VD för Audika.

Nedsatt hörsel är idag väldigt vanligt och förekommer i alla åldrar. Det finns olika faktorer som påverkar vår hörsel, bland annat höga ljud. Höga ljud kan ha en skadlig påverkan om du utsätter dig för dem under en längre tidsperiod och inte skyddar dina öron. Under våra kostnadsfria öppna föreläsningar kommer vi öka kunskapen om hörsel samt prata om hörselhälsan som en viktig del i den allmänna hälsotillståndet.

Det är viktigt att öka vår medvetenhet om hur olika faktorer påverkar hörseln och vilka steg som är viktiga att ta för att ta hand om vår hörselhälsa. Det är också viktigt att få en ökad kunskap om de vanligaste symptomen för en hörselnedsättning för att vara uppmärksam och skaffa hjälp i tid. I genomsnitt tar det 10 år för en person att skaffa hjälp från det att hörselnedsättningen upptäckts.

Kostnadsfria digitala föreläsningar om hörsel – hör med Audika

Henrik Lindgren är legitimerad audionom på Audika och har jobbat som expert inom hörsel i 22 år.

Med dagens tekniska utveckling finns många alternativ till bra hjälpmedel som underlättar hörseln och varje individs möjlighet till att höra så bra som möjligt. ”Dagligen träffar vi hundratals människor där vi dels kartlägger hörseln, upplyser om olika lösningar baserad på var och ens behov samt erbjuder hörapparater och andra kompletterande hjälpmedel. Alltför att maximera varje persons hörselpotential och på så sätt bidra till en ökad livskvalitet.” säger Mahsa Pourheidari, VD på Audika.

Information om kostnadsfria digitala föreläsningar
  • En serie med öppna digitala föreläsningar som alla kan delta på kostnadsfritt
  • Varje föreläsning kommer att handla om olika teman
  • Första öppna föreläsningen äger rum 28 mars kl 10:30-11:00
  • För att se hela serien av digitala föreläsningar, se www.audika.se/forelasningar
  • Anmälan sker via länk, för anmälningslänk, se www.audika.se/forelasningar

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>