Hem HÄLSA KRY utses till Sveriges starkaste varumärke bland digitala vårdgivare

KRY utses till Sveriges starkaste varumärke bland digitala vårdgivare

Publicerat av: Redaktionen

KRY är klart starkare än någon av de 8 mätta digitala vårdgivarna i Evimetrix Swedish Brand Award, Sveriges största varumärkesmätning.

KRY utses till Sveriges starkaste varumärke bland digitala vårdgivare 3Evimetrix definierar varumärkesstyrka som en sammanvägning av kännedom och nöjd kund index (NKI). Kategorin digitala vårdgivare är ny för mätningen så någon trend går inte att beskriva, men KRY är klart dominanta, följda av doktor.se och Min Doktor.

”På en marknad där en aktör är klart först finns det ofta starka varumärkesfördelar att vinna. Men man har också en utmanande roll att vara förebilden för en hel kategori och stå upp för den nya typ av vård som KRY erbjuder” säger Peter Wissing, varumärkesexpert på Evimetrix.

Kristoffer Stenqvist, Marknadschef på KRY instämmer ” Att starta och utveckla ett helt nytt sätt att leverera vård på kräver uthållighet och hårt arbete, både affärsmässigt, kommunikativt och operativt. Det hade vi inte klarat utan alla våra fantastiska psykologer, läkare och sjuksköterskor, vilket denna utmärkelse blir ytterligare ett bevis för. Att redan efter fem år på marknaden ha genomfört nästan 2 miljoner vårdmöten är en fantastisk tillväxtresa.”

Varumärkesstyrkan som utgör grunden för utmärkelsen Swedish Brand Award bygger på måtten Nöjd Kund Index (NKI) och kännedom. Genom att väga de här två måtten mot varandra blir det möjligt att jämföra olika varumärken oberoende av storlek och det ger ett rättvist resultat som tar hänsyn till både hur omtyckt och hur välkänt ett varumärke är.

I kategorin digitala vårdgivare är det 1 150 slumpmässigt valda individer ut allmänheten som uttalat sig om 8 varumärken.

För att skapa nöjda kunder i kategorin digitala vårdgivare behöver varumärket i första hand vara pålitligt och levererar vård av hög kvalitet. KRY får högst betyg för båda kvaliteterna. I andra hand ska en digital vårdgivare vara prisvärd och ha en smidig tjänst. Även för dessa två kvaliteter är får KRY högst betyg i kategorin.

”Vi är oerhört stolta över utmärkelsen och kommer fortsätta utgå ifrån våra patienters behov när vi nu öppnar våra egna fysiska vårdcentraler och knyter ihop den digitala och fysiska vården för att kunna hjälpa ännu fler patienter” avslutar Kristoffer Stenqvist.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>