Elekta och Karkinos Healthcare ökar tillgången till modern cancervård över hela Indien
Hem NYHETERCANCERVÅRD Elekta och en av Indiens ledande vårdgivare, Karkinos Healthcare ökar tillgången till modern cancervård över hela Indien

Elekta och en av Indiens ledande vårdgivare, Karkinos Healthcare ökar tillgången till modern cancervård över hela Indien

Publicerat av: Redaktionen

Elekta meddelar att en av Indiens ledande vårdgivare, Karkinos Healthcare, kommer att köpa in mer än tio linjäracceleratorsystem (linac-system) för strategisk utplacering i hela landet.

De två företagens gemensamma ambition är att förbättra patienternas tillgång till avancerad precisionsbehandling av cancer.

Avtalet gäller flera av Elektas Versa HD linac-system, som är avsedda för behandling av ett spektrum av tumörer i olika delar av kroppen med både konventionella och mycket sofistikerade tekniker.

Det omfattar även ett antal Elekta Harmony Pro-system – Elektas hittills mest produktiva linac-system – som är konstruerat för att ge så komfortabla behandlingsförhållanden som möjligt för både patienter och sjukvårdspersonal.

I dag finns det uppskattningsvis 2,7 miljoner cancerpatienter i Indien – och enligt prognosen kommer antalet att öka med 12 procent fram till 2025 – men företag som Karkinos Healthcare och Elekta ger hopp om framtiden. Förra året lanserade Elekta sin strategi ACCESS 2025 med målet att fram till 2025 göra strålbehandling tillgänglig för ytterligare 300 miljoner människor på marknader med otillräcklig tillgång.
 
Manikandan Bala, Elektas Managing Director for India: ”Den kontinuerliga ökningen av cancerbördan i Indien innebär att tillgången till avancerad teknik för cancervård fortsatt är en stor utmaning för folkhälsan. Elektas samarbete med Karkinos Healthcare är ett steg mot en strategisk kartläggning av bristerna så att vi kan klara den utmaningen. Vi ser fram emot att kunna utnyttja våra synergier för att omvandla den nuvarande cancervården genom att öka tillgången till den senaste formen av precisionsstrålbehandling för patienter över hela Indien.”

Elekta och Karkinos Healthcare ökar tillgången till modern cancervård över hela IndienR. Venkataramanan, Founder & Chief Executive Officer, Karkinos Healthcare Pvt. Ltd, tillägger: ”Cancervården i Indien har alltid präglats av geografisk obalans, med bättre vård i storstäder och i södra Indien. Vi hoppas kunna bidra med en liten pusselbit till en jämnare tillgång till strålbehandling genom vårt samarbete med Elekta, där vi använder våra gemensamma styrkor inom teknik respektive klinisk expertis. Eftersom Indien bara har tio procent av den kapacitet för strålbehandling som Världshälsoorganisationen, WHO, rekommenderar, har tillgången till strålbehandling varit ett fokusområde för Karkinos.”

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>